Un proiect potrivit de amenajare poate transforma chiar și un spațiu restrâns într-un ambient chic și original.
Pentru că locuiesc, de regulă, în case nu foarte mari, majoritatea românilor se consideră limitați și în amenajarea acestora. Cât se poate de neadevărat. Un contraexemplu la această idee preconcepută este prezentat pe Freshome.com:
Situat în Arad, apartamentul din imagini reprezintă o exemplificare perfectă a cerințelor actuale din piața rezidențială: cei mai mulți cumpărători se află în căutarea unor unități locative cu suprafețe nu foarte mari, dar inteligent compartimentate. Este adevărat că un apartament de mici dimensiuni nu reprezintă „idealul” majorității celor aflați în căutarea unei case, ci, mai degrabă, o soluție de compromis. Potențialul unei astfel de proprietăți nu este însă deloc de ignorat: o amenajare potrivită poate transforma chiar și un spațiu restrâns într-un ambient cât se poate de plăcut. Acest fapt este demonstrat de designerul de interior Cristina Bordoiu, pe propria-i… casă, ce ocupă o suprafață de doar 40 de metri pătrați.
Ideea din spatele designului ales pentru această locuință reprezintă, de fapt, o „împletire” între două pasiuni ale proprietarei – ciclism și natură. Totul a pornit de la o imagine întâlnită cândva pe internet, cu o bicicletă integrată în interiorul unei camere de baie, povestește Cristina Bordoiu. Și-a promis atunci că o să aplice și ea, într-o zi, această soluție… dar în felul ei. Cel mai potrivit loc pentru a pune această idee în aplicare s-a dovedit a fi propria sa casă, un spațiu menit să transmită bucuria unei plimbări cu bicicleta în mijlocul naturii. Alături de câteva decorațiuni inspirat alese, paleta cromatică folosită, ce pune accent pe culorile pământului (maro, bej, verde), în tonuri deschise, luminoase, recreează perfect atmosfera liniștită dintr-o pădure, într-o zi însorită de vară. Bicicleta din baie, folosită ca „suport” pentru chiuvetă, invită sugestiv la o plimbare.
Dincolo de cerințele în materie de design, amenajarea acestei locuințe a avut și o componentă pur funcțională. Întrucât cei 40 de metri pătrați trebuie să răspundă nevoilor a două persoane, utilizarea cât mai eficientă a suprafeței disponibile a fost esențială. Astfel, întregul apartament a fost conceput ca un spațiu deschis, fluid, dormitorul comunicând cu livingul și cu bucătăria. Zona privată a casei beneficiază totuși de o (dublă) separare vizuală de cea socială (prin intermediul bibliotecii și al draperiilor).
Sursă foto: Freshome.com, fotografii realizate de Sorin Popa
Citește și: Amenajare cu stil pentru un spațiu redus: eleganța la ea acasă, într-un apartament cu două camere
Neagu Anghel-Alin
Superba! As vrea sa va intreb, la o garsoniera de 29 de m si cu un buget de 3000 de euro mi-as putea mobila si utila ?
nicoleta ciocoiu
sincer ne place ,felicitari pentru ca meritati ..
Cristina
Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase 🙂 Si profit sa va urez un an minunat! 🙂
monica
Romanul s-a nascut poet si artist in acelasi timp. Bravo, d-le designer, apartamentul tau arata mai dragut decat multe case canadiene cu multi sq feet.
O sa ma inspir din ideea D-vs si-mi voi amenaja basement-ul in acelasi fel. Multumesc si succes.
LORINCZ Denissa
Imi place foarte mult solutia aleasa.Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament de doua camere situat intr-un bloc interbelic si prin natura meseriei, am intrat in multe locuinte.Pot sa va spun ca se dovedeste ingeniozitate si simt practic. Am ” descoperit “, cred o asemanare cu stilul unui arhitect de case, il numesc pe RADU CALIN, un tanar designer ale carui realizari am avut ocazia sa le vad. Remarc cu multa placere, cred ca nu gresesc, cum realizatoarea acestui design de interior a imbinat stilul practic cu mobilier tip IKEA in folosul beneficiarului.Felicitari !
Ana Lita
superb…
Marius
Superb !
Peter
Excelenta ideea amenajarii interioare, iar bicicleta are loc in baie. wow!