În contrapunct cu scăderea prețurilor, perioada de recesiune a dus și la creșterea așteptărilor chiriașilor în ceea ce privește gradul de confort al locuințelor pentru care plătesc. Asta înseamnă că proprietățile bine întreținute, dotate și utilate vor avea net de câștigat în preferințele clienților.
1. Simplu și funcțional
O amenajare decentă și chiar reușită nu trebuie neapărat să fie extrem de costisitoare. Un avantaj al designului contemporan este că, dincolo de factorul estetic, pune un mare accent pe funcționalitate. Aglomerarea de piese masive de mobilier este evitată, astfel încât trebuie să-ți concentrezi atenția doar asupra celor cu adevărat necesare. Majoritatea magazinelor de profil de pe piața autohtonă au în portofoliu și soluții economice, astfel încât, cu un buget de 1.500-2.000 de euro, vei putea să mobilezi un apartament cu două camere.
2. Cerințe de bază
Dincolo de calitatea și gradul de uzură a mobilierului, pentru un chiriaș vor conta mult dotările locuinței. La capitolul nevoi „de bază” ar intra aragazul, frigiderul, mașina de spălat și, de multe ori, televizorul – lipsa oricăruia dintre aceste elemente justifică diminuarea chiriei, dar poate determina un potențial client să opteze pentru altă ofertă. Pentru utilarea locuinței cu electrocasnicele necesare te poți încadra și într- un buget de 1.000 de euro.