Elemente de design aparent eterogene pot fi combinate armonios.
Deși putem frecventa aceleași magazine de mobilă sau decorațiuni, casa noastră ar trebui să arate diferit de cea a prietenilor sau a vecinilor, reflectând cât mai bine personalitatea noastră. Freshome.com oferă un exemplu de amenajare originală, chiar dacă pornind de la câteva elemente comune de stil:
Apartamentul din imagini este o mansardă construită în anul 2010, pe acoperișul unei clădiri ridicate în anul 1924 în Gothenburg, Suedia. Cu o suprafață de 71 de metri pătrați (la care se adaugă o terasă de 19 metri pătrați), locuința este formată din living cu zonă de dining, bucătărie și două dormitoare. Amenajarea respectă stilul tipic suedez, ce combină confortul cu simplitatea, din care nu lipsesc însă elementele originale de design. Toate cele trei camere respectă o schemă cromatică armonioasă, caldă și odihnitoare, ce combină alb, bej, tonuri mai închise de maro și, pe alocuri, negru. Tuturor acestora li se adaugă accente de culoare mai puternice, precum portocaliu, roșu sau albastru, ce dinamizează întregul decor. Element constructiv specific unei mansarde, tavanul înclinat este un factor ce contribuie din plin la conturarea personalității acestei proprietăți.
Amenajarea livingului, ca și a întregii case, este cu totul lipsită de uniformitate, designerii punând accentul pe complementaritatea diferențelor: fiecare piesă de mobilier sau obiect de decor este diferit(ă) în felul său, încadrându-se însă perfect în imaginea de ansamblu. Elemente aparent eterogene, precum șemineul elegant (de fapt o transpunere în formă modernă a sobelor tradiționale), canapeaua comodă cu un look clasic, tablourile originale de pe pereți, scaunul portocaliu, cu design inedit, măsuța de cafea „vintage” formată din două lădițe vechi de lemn, toate acestea ajung la o armonie perfectă. Decorul este completat de o zonă de dining cu totul deosebită, perfect încadrată într-un colț al camerei ce amintește de construcțiile tradiționale, cu pereți rotunjiți, cu o textură vălurită.
Aceeași înclinație spre simplitate și originalitate poate fi observată și în celelalte încăperi ale casei. Atât în baie, cât și în dormitor, designerii apelează la „modelarea” pereților, ceea ce conferă un aspect extrem de original unei amenajări altfel simple. Nu în ultimul rând, terasa cu intrare dinspre bucătărie reprezintă un colț cu totul special al acestei proprietăți. Placată cu lemn și „dotată” cu o canapea confortabilă, înconjurată pe plante, aceasta constituie un loc perfect pentru relaxare, atât pe timpul zilei, cât și al nopții.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Apartamentul de la mansardă: o amenajare cu stil
radu cupsa
super designeri cu imaginatie ami place pot sa fur cateva idei sper ca nu va suparati
serban mircea
traiasca designerii,brava la ei….de retinut pt noi…