Decorarea unei locuințe individuale necesită, de regulă, mai multă atenție și mai mult efort decât cea a unui apartament.
Dacă ești – sau doar visezi să fii – proprietarul unei vile, probabil că nu o dată ai visat cu ochii deschiși la cum ar trebui să arate aceasta. Pentru un rezultat final grandios, poți apela la câteva elemente de design cu evidente conotații clasice, fără a renunța însă la „artificiile” oferite de stilul modern.
Proprietatea din imagini, prezentată pe Freshome.com, face parte dintr-o comunitate rezidențială închisă, situată la 20 de kilometri de centrul Varșoviei. Vila se desfășoară pe o suprafață de 300 de metri pătrați și este structurată pe parter, etaj și mansardă. Parterul a fost conceput ca un mare spațiu deschis, livingul amplu fiind separat de holul de la intrare printr-un perete de sticlă. Încă de la prima vedere, locuința se distinge printr-o eleganță deosebită: parterul înalt, cu grinzi aparente, amintește de clădirile vechi, iar cele două candelabre, deși au un aspect stilizat, fac trimitere de asemenea la o strălucire demult apusă a spațiilor interioare. Pe aceeași linie se înscrie și șemineul înalt, modern, ce străjuiește tăcut întregul living.
La nivel cromatic, utilizarea nuanțelor pământului – tonuri calde de maro și de gri – dă casei un aer sobru, impunător, dar în același timp odihnitor. Piesele de mobilier personalizate, din materiale și cu finisaje deosebite (stejar masiv, piele), completează atmosfera de eleganță a întregului decor. De remarcat este aici accentul deosebit acordat iluminării – ferestrele mari, desfășurate pe toată înălțimea pereților, străjuiesc livingul pe trei laturi, asigurând un influx masiv de lumină naturală în timpul zilei. Amenajarea bucătăriei (conform standardelor moderne în domeniu) contrastează vizibil cu cea a livingului prin utilizarea din abundență a albului, fapt ce dă senzația de calm, relaxare, deschidere și ospitalitate.
Și la etajul vilei designerii reușesc să păstreze același echilibru dintre eleganța clasică și funcționalitatea stilului modern. Amenajarea este simplă, dar folosește materiale deosebite – parchet din lemn masiv, corpuri de mobilier din stejar, baie placată cu marmură sau cu lemn de stejar. Deși se menține în aceeași gamă a culorilor pământului, cromatica este, de data aceasta, mai luminoasă, prin înlocuirea tonurilor de gri cu nuanțe calde de crem.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: STILUL ClASIC: Trei idei pentru amenajarea casei tale, în funcție de buget
Glodeanu stela
Sunt impresionata in mod placut este super, atat de simplu si de un gust extrem de rafinat