O compartimentare cât mai bună a spațiului disponibil, fie el și unul generos, stă la baza unui proiect reușit.
Designul interior are multe în comun cu moda. Fiecare locuință are particularitățile ei, iar o amenajare reușită ar trebui, la modul ideal, să pună în valoare avantajele, minimalizând, în același timp, defectele. Un exemplu sugestiv pentru aceasta este prezentat pe Freshome.com:
Apartamentul din imagini este situat în Kiev, Ucraina, și a fost amenajat de arh. Irina Mayetnaya, în colaborare cu Mikhail Golub. Scopul proiectului a fost acela de a crea un spațiu perfect funcțional pentru o familie cu copii. Spațiul disponibil, de circa 93 de metri pătrați utili, poate fi considerat unul generos potrivit standardelor majorității românilor – acesta este și unul dintre punctele forte ale proprietății. Pe de altă parte, efortul de a realiza o compartimentare cât mai eficientă a fost restricționat de un dezavantaj pornit din poziționarea locuinței, respectiv dispunerea tuturor ferestrelor pe o singură latură a casei.
Pentru a asigura un influx cât mai abundent de lumină naturală pe timpul zilei, autorii proiectului au hotărât dispunerea a trei camere de-a lungul peretelui exterior al apartamentului. Astfel, dormitorul matrimonial, cel al copiilor și biroul beneficiază de expunere directă la suprafețele vitrate; de același avantaj beneficiază, în mod indirect, bucătăria și zona de dining, care sunt separate de birou printr-un perete de sticlă. În afară de dependințe (băi, dressing), unde această nevoie este redusă, singura cameră fără acces direct la lumina naturală este livingul; acest dezavantaj este estompat însă prin conectarea sa cu bucătăria, alături de asigurarea unei eficiente iluminări artificiale.
La capitolul design, se remarcă o orientare clară spre stilul modern (cu înclinații spre minimalism), în care accentul cade preponderent asupra aspectului funcțional. Piesele de mobilier și soluțiile de amenajare folosite sunt simple mai degrabă decât sofisticate, având ca principal obiectiv asigurarea confortului necesar locatarilor. Paleta cromatică este unitară în întreaga casă, pornind de la o bază neutră, ce denotă eleganță (tandemul alb-gri), cu adăugiri de tonuri calde (crem și maro) și culori vii pe alocuri (verde, galben), ce dinamizează atmosfera.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Amprenta unui designer într-un apartament de 40 de metri pătrați
iulian
superb.fara comenterii.
dianna
arata super …