O casă mică nu trebuie să reprezinte o condamnare la înghesuială sau… platitudine.
Suprafața redusă este poate una dintre cele mai frecvente probleme întâmpinate de români în amenajarea propriei locuințe. Aceasta nu trebuie să reprezinte însă o condamnare la înghesuială sau… platitudine. Un exemplu prezentat pe Freshome.com oferă o serie de idei pentru crearea unui ambient sofisticat, chiar într-o locuință nu foarte mare:
Apartamentul din imagini este situat la etajul 23 al unui bloc-turn din centrul Moscovei. În ciuda avantajului incontestabil al localizării sale favorabile, imobilul prezintă totuși un dezavantaj, respectiv suprafața relativ redusă. Acesta este motivul pentru care proiectul de amenajare a avut ca scop, printre altele, amplificarea senzației de spațiu. Acest obiectiv a fost atins prin înlocuirea peretului clasic dintre dormitor și living cu unul din sticlă. Cele două încăperi sunt astfel separate din punct de vedere funcțional și vizual (cu ajutorul unor draperii), iar locuința capătă un aspect fluid, unitar.
Suprafața redusă a apartamentului nu reprezintă un obstacol în crearea unui ambient cât se poate de elegant. Livingul este „îmbrăcat” în nuanțe calde de bej și maro, contrabalansate de elemente cromatice neutre (gri și negru); rezultatul este o atmosferă caldă, intimă, dar sofisticată totodată. Piesa de rezistență a acestui decor este reprezentată însă de „biblioteca” masivă, realizată din panouri de lemn de nuc, în care sunt integrate nu doar spațiul alocat televizorului sau un raft pentru cărți, ci și un șemineu. Focul, lemnele și pietrele înșiruite pe podea amintesc de interiorul relaxant al unei cabane montane. Bucătăria mică, bicoloră (alb-negru), se încadrează perfect în „peisaj” prin designul său minimalist.
Și în ceea ce privește designul, dormitorul este conceput ca o prelungire firească a livingului. Se menține aici doar combinația de bej cu gri, pe un fundal alb, cu accente de negru, pentru un contrast elegant. Utilizarea unei cromatici mai luminoase decât în living, pusă perfect în evidență de ferestrele mari, contribuie la conturarea unei atmosfere propice odihnei.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Soluție inteligentă de valorificare a spațiului: studioul dublu – simplu și modern
dragne
este super ,sper sa pot reusi si eu sa am asa ceva.elegant si deosebit . super