Pentru a da un aer eclectic locuinței, poți combina piese cu design clasic, chiar rustic, cu unele moderne.
Pentru o casă ce găzduiește o familie cu unul sau mai mulți copii, o amenajare reușită ar trebui să răspundă atât cerințelor fiecărui individ, cât și nevoilor grupului per ansamblu. Pe Freshome.com este prezentat un exemplu pozitiv din acest punct de vedere:
Apartamentul din imagini se desfășoară pe două nivele: la cel dintâi se află livingul cu bucătărie deschisă și dormitorul matrimonial, iar la cel de-al doilea, camera copiilor și o zonă de birou (și de petrecere a timpului liber). Conceptul de design urmează coordonatele stilului scandinav, iar ambientul rezultat este omogen, dar și confortabil și primitor.
Proprietatea se distinge printr-un aer cald, intim, cât se poate de propice pentru o viață liniștită de familie. Paleta cromatică aleasă (atât pentru finisaje, cât și pentru mobilier) – alb în combinație cu nuanțe deschise de lemn, cu adăugiri de negru și gri – contribuie din plin la aceasta. Șemineul modern din living, alături de o serie de decorațiuni ce personalizează spațiul (de la textilele ce transmit ideea de confort, până la tablourile sau mesajele scrise strecurate inteligent în „peisaj”), completează atmosfera. Nu lipsește nici nota discretă de eclectism specifică stilului scandinav: piese de mobilier cu design clasic, chiar rustic, se combină armonios cu unele moderne, iar lemnul cu metalul și sticla.
Amenajarea casei ilustrează înclinația spre minimalism a stilului contemporan de design interior, exprimată printr-o evitare voită a „încărcării” ambientului cu piese masive și/sau numeroase de mobilier. Pereții zugrăviți în alb, camerele înalte, suprafețele vitrate generoase, toate aceste elemente potențează atât de „prețuita” senzație de spațiu.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: O altfel de garsonieră: confluențe rustic-moderne în 34 de metri pătrați