Un principiu al economiei de piata spune ca, cu cat pretul unui bun scade, cu atat creste cererea pentru bunul respectiv. In piata imobiliara, acest lucru poate sa genereze semne de intrebare si, pentru a evita acest lucru, lucrurile se petrec putin altfel.
Despre ce este vorba? Cand pretul unei locuinte scade intr-un anumit interval de timp, iau nastere cel putin doua randuri de intrebari:
– clientii se vor intreba daca locuinta respectiva nu prezinta vicii ascunse, pentru ca, pe o piata relativ stabila asa cum este cea din prezent, in care preturile variaza in marje de maximum +/- 5%, este imposibil ca o locuinta sa se devalorizeze intr-un ritm mult mai accelerat decat cel al pietei, decat in eventualitatea unor probleme de ordin tehnic sau juridic;
– proprietarul, avand parte de o avalansa de clienti, se va intreba cu siguranta daca pretul proprietatii sale nu este cumva prea mic.
Atunci cand iti vinzi locuinta si numarul clientilor te copleseste, sansele sa o vinzi la pretul dorit(cel mai mare pret posibil) cresc pe masura ce numarul acestora creste.
Imobiliarele sunt o arta. Ti-am spus-o de mai multe ori. Nu este de ajuns sa ai foarte multi clienti, nu este de ajuns sa ti se faca foarte multe oferte, important este ca tu sa simti care este momentul potrivit pentru a vinde.
Cei mai multi dintre vanzatori nu au aceasta capacitate si aici intervine ajutorul cel mai de pret al consilierului imobiliar profesionist. Experienta, flerul, dar si echipa din spatele sau, vor lucra in favoarea ta pe mai multe planuri:
-proprietatea ta va fi listata in medii in care singur nu ai fi ajuns niciodata
-clientii prezentati vor fi clienti de valoare si nu turisti imobiliari
-numarul clientilor va fi mult mai mare
-vei primi doar oferte care merita sa nu dormi noptile
-iar cel mai de pret lucru va fi acela ca va sti cand ai primit cea mai buna oferta si te va indruma sa spui “da”!
Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu