Niciuna, doar ultimul etaj sau parter să nu fie!
Cu siguranţă aceste răspunsuri vin ca urmare a unor experienţe neplăcute pe care tu sau cunoscuţi de-ai tăi le-au trăit.
La ultimul etaj pot apărea infiltraţii de fiecare dată când plouă abundent, iar acest lucru înseamnă că vei fi nevoit să faci lucrări de hidroizolaţie.
Vara este foarte cald, iar iarna considerabil mai frig decât la celelalte etaje. Acest lucru înseamnă costuri suplimentare – fixe şi variabile: primele se referă la preţul aparatului de aer condiţionat şi al centralei individuale de încălzire pe care trebuie să le achiziţionezi, iar ultimele la întreţinerea lor şi plata energiei pe care o consumă. De asemenea, s-ar putea ca liftul să nu funcţioneze până la ultimul etaj sau presiunea apei sau a agentului termic să nu fie cea dorită.
În ciuda acestor aspecte (şi a altor surprize neplăcute), achiziţionarea unui apartament la ultimul etaj are şi avantaje: nu ai vecini la etajul superior care să te inunde când uită robinetul deschis sau ai căror copii sunt gălăgioşi, poluarea fonică este redusă, etc .
Un alt aspect important ţine de preţul apartamentelor situate la ultimul etaj în blocurile vechi, acestea fiind mai ieftine.
Când vine vorba depre parter, nemulţumirile sunt legate de zgomot, geamuri sparte sau de faptul că par ţinte uşoare pentru hoţi.
Avantajele decurg din faptul că uneori poţi extinde terasa sau poţi deschide un spaţiu comercial, te poţi mişca în voie fără să îţi fie jenă că îţi deranjezi vecinii de la etajele inferioare şi poţi fi sigur că nu vei avea probleme cu presiunea apei.