Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

scris de Leonard M. in categoria Proprietari, Cumpărători
Publicat pe: 4 Februarie 2013, Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila.

Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem ca-si doresc o locuinta mai spatioasa. Ce-i de facut? Nu pot sa vanda pentru ca ar fi sinucidere curata.

Si proprietarii mai “vechi” pot juca in filmul de mai sus. La fel si cei mai “noi”. Faptul ca au o locuinta reprezinta o situatie aproape perfecta. Numai ca in Romania avem si mai mult ca perfectul. De ce sa nu profiti?

Te-ai gandit vreodata sa-ti inchiriezi locuinta si sa te muti in alta, platind ratele la banca din chiria obtinuta? Ar fi bine sa te gandesti. Pentru ca azi beneficiezi de o situatie generoasa pe piata imobiliara. Chiriile inca depasesc ratele la Prima Casa, iar ultimile modificari efectuate la finele anului trecut, care-ti permit sa achizitionezi o a doua casa prin programul guvernamental, te ajuta sa faci pasul spre o noua locuinta.

Iti oferim si cateva sfaturi pentru ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta:

1. Atentie la matematica. Nu este de ajuns sa-ti inchiriezi prima locuinta la un pret care sa-ti acopere ratele la banca. Trebuie sa ai in vedere si cheltuielile suplimentare, care nu intra in sarcina chiriasilor, cum ar fi impozitul anual pe cladiri si asigurarea obligatorie a locuintei. Schimbarea mobilierului, eventualele reparatii si imbunatatiri, toate trebuie sa faca parte din planul tau pe termen lung.

2. Alege-ti cu grija chiriasii. Nu uita care-ti este prioritatea: plata ratelor lunare la noul apartament din chiria de pe primul. Pentru aceasta ai nevoie de chiriasi seriosi si contracte pe termen lung. Orice luna in care apartamentul tau ramane gol, te obliga sa scoti bani din buzunar pentru a-ti plati rata la banca.

3. Lucreaza cu profesionisti. Colaborarea cu o agentie imobiliara te scuteste de o multime de probleme. Chiriasii care apeleaza la serviciile unei agentii imobiliare sunt mai seriosi decat cei care inchiriaza pe cont propriu. Totodata, daca actualii chiriasii se hotarasc sa plece, in perioada de preaviz agentul tau imobiliar iti va aduce alti chiriasi, iar apartamentul tau nu va ramane niciodata gol.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
________________
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari (www.apartamente-vanzare-cluj.ro) si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale si terenuri.

Părerile cititorilor
1 părere
  • george

    Ce idee buna, cum de nu s-a gandit lumea pana acum la ea 🙂
    cu astfel de rationamente, nu-i de mirare ca esti agent imobiliar….

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
5 sfaturi pentru a-ti vinde locuinta in timpul sarbatorilor de iarna!

In aceste zile, in preajma sarbatorilor, unii se gandesc deja la vacanta, altii la mancarurile traditionale, iar tu la faptul ca nu vei gasi cumparator pentru proprietatea ta. Nimic...

citește mai departe
3 motive pentru a locui in Manastur- Imobiliare la minut

Urmeaza: “Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: 3 motive pentru a locui in Manastur. Manasturul este cel mai mare cartier al...

citește mai departe
Riscul supra-aprecierii unei proprietati (Imobiliare la minut 35)

“Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Riscul supra-aprecierii unei proprietati. Vrei sa-ti vinzi proprietatea. Fie ca este vorba de un apartament,...

citește mai departe
Ce documente trebuie sa prezint atunci cand imi vand apartamentul?

La vanzarea unui apartament proprietarul trebuie sa prezinte urmatoarele documente: -actul de proprietate asupra apartamentului, care poate fi dupa caz: contract de vanzare-cumparare, certificate de mostenitor, contract de donatie,...

citește mai departe
Ce inseamna o locatie proasta pentru locuinta ta?

Am vorbit de-a lungul timpului aici pe blog despre cat de importanta este zona si cum sa o alegi pe cea mai potrivita. N-am analizat insa si cealalta parte...

citește mai departe