Un living cu bucătărie open-space, potrivit pentru diferite activități, poate deveni un mediu propice de comunicare cu cei dragi.
Atunci când o familie este formată din membri cu preocupări, dorințe și nevoi diferite, o amenajare care să reflecte toate acestea într-o manieră unitară este o misiune extrem de dificilă – dar nu imposibilă! Prezentat pe Freshome.com, locuința din imagini reprezintă, în mod evident, o reușită la acest capitol:
Situat în Kaohsiung, al doilea oraș ca populație din Taiwan, apartamentul a fost amenajat, după cum o sugerează și titlul proiectului, ca un veritabil „loc de joacă” – potrivit nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Alături de decorațiunile amuzante, armonizate cu piese eclectice de mobilier, integrarea naturii în peisajul interior (prin preferința pentru lemn, plante, culori vii și diferite vietăți) vădește „gustul” pentru joc al întregii familii.
Realizat de biroul House Design, conceptul de amenajare pornește astfel de la ideea de unitate. Un alt pas important în această direcție este reprezentat de alegerea unei compartimentări moderne a casei. Astfel, designerii redefinesc imaginea tradițional taiwaneză a bucătăriei – o încăpere adesea aglomerată și întunecată. În acest caz însă, spațiul destinat preparării măncării și cel de dining sunt integrate în zona socială a casei (living), devenind astfel un adevărat nucleu al comunicării în familie. „O persoană se poate uita la televizor, în timp ce alta gătește. Astfel, deși situați în zone diferite, membrii familiei pot vorbi și păstra contactul unul cu celălalt, pot savura împreună mirosul mâncărurilor, lumina soarelui, dar și priveliștile”, explică autorii proiectului.
Dincolo de compartimentarea modernă, proiectul este „asezonat” și cu o serie de soluții creative de design, ce creează bună-dispoziție. Astfel, o „încrengătură” de țevi din living este transformată într-un inedit separator de cameră, în vreme ce, pe hol, un dulap din sticlă adăpostește atât jucării, cât și alte obiecte decorative.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Creativitate într-un apartament cu 3 camere: design practic și unitar pentru o familie