Temelia unei case: proprietarul

scris de Claudia Ciuta in categoria Construcţii
Publicat pe: 11 Decembrie 2008, Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

În contexul actual, construirea unui imobil poate reprezenta o variantă mai bună decât cumpărarea unuia. Cu toate acestea, în prezent, descoperim o mulţime de exemple în care o casă gata finisată costă mai puţin decât construirea alteia de la fundaţie la acoperiş.
Totuşi, dacă vrei să îţi împlineşti un vis mai vechi sau dacă ai nevoie să îţi construieşti propria casă, poţi să urmăreşti:
unde este poziţionat terenul, îl vrei aproape de un centru urban important sau într-un loc cât mai izolat, unde mondenul şi agitaţia nu au pătruns încă?
să fie racordat la reţelele de utilităţi sau? Drept vorbind, noua românilor ne place comoditatea şi igiena, aşa că, deşi pare interesant la început să ne întoarcem la lucrurile de bază, după un timp o să ne dorim cu ardoare un duş fierbinte chiar şi în vârf de munte (unde mai vorbim de electricitate sau încălzirea imobilului).
care sunt actele de care ai nevoie? Autorizaţie de construcţie? Planul arhitectului?

Tocmai pentru că sunt multe demersuri care trebuie făcute, multe persoane preferă să plătească un preţ mai mare pentru o locuinţă construită de un dezvotator imobiliar, ţinând cont şi de faptul că aceste locuinţe sunt integrate într-un ansamblu care oferă mai multe facilităţi locuitorilor.

Pe lângă lucrurile care ţin mai mult de mediul în care vrei să construieşti  sau de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, poţi să iei în considerare şi cât timp trebuie să dedici acestui proiect personal. Dacă ai un job care te ţine în birou mai mult de opt ore pe zi şi eşti liber doar în weekend, atunci, cel mai probabil, lucrurile se vor desfăşura pe o perioada îndelungată de timp.

Este nevoie de mult timp pentru a „rezolva partea de acte”, dar şi pentru a ţine, efectiv, relaţia cu proiectantul şi muncitorii.

Părerile cititorilor
  • cristian cernescu

    o casa care e conform planului, ajunge in medie cam 150€/mp(materiale+manopera) pentru faza “la rosu”(de la sapatura pana la astereala). in conditiile in care se reduc mari cantitati de fier si se schimba formula betonului, se pot modifica preturile substantial si se poate ajunge si la 90€/mp. Sistem care l-am observat ca a fost foarte mult practicat pana in perioada 2008, cand oamenii nu aveau timp sa faca o expertiza a casei pe care doreau sa o cumpere pentru ca ea se vindea oricum. CASELE IN SIStemul acesta construite se pot vinde sub pretul pietiei, pentru ca cineva care a investit intr-o casa 50.000 si valoarea terenului era 30.000 nu cred ca acum o va vinde 48.000-50000(reducere de 40%), acea persoana care a construit corect si a investit la fel va prefera sa astepte mult timp sa vinda imobilul sau pana la urma il va inchiria

  • imobiliare ploiesti

    Cel mai bine este sa iti realizezi singur constructia, totusi te gandesti ca vrei sa fie exact cum iti doresti. Oricum, te va costa mult mai putin decat atunci cand o cumperi gata construita.

  • cornel bucsa

    Privitor la cumpararea unei case construite e intradevar mai comod,dar e aproape imposibil a gasi o casa intradevar sa corespunda tuturor doleantelor tale.
    E absolut imposibil ca sa poti gasi o casa asa cum tio doresti tu.
    Parerea mea e ca dupa ce desigur sint probleme cu noianul de acte si aprobari,merita efortul orcit de mare ar fi sa construiesti cu fiecare coltisor asa cum til doresti.
    Si avantajul sigur;e mai ieftin

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe