Într-o casă, metodologia feng-shui introduce criterii ce ţin cont de criterii precum: forme, configuraţii, culori, materiale, texturi, greutate, proporţii, orientări cardinale.
O locuinţă sau o cameră care iniţial nu a fost amenajată după principiile feng shui poate fi reamenajată. Există şi situaţii în care este necesară, dar imposibilă schimbarea poziţiei pereţilor. În acest caz se acţionează asupra altor elemente precum: culoare, elemente decorative, felurile de materiale utilizate, proporţiile şi dispunerea obiectelor.
Astfel se pot obţine efecte de armonizare şi cu investiţii mici.
Cum se proiectează casa feng shui?
Primul pas constă în evaluarea locatarului în urmă căreia i se identifică nevoile. Apoi se evaluează spaţiul construit sau care urmează să fie construit, determinându-se caracteristicile sale energetice. Pasul trei constă într-o a treia evaluare care priveşte compatibilitatea spaţiu-persoană. Apoi se aleg elementele ce au reieşit din primele trei evaluări şi, în fine, se găsesc soluţii pentru compatibilizarea şi armonizarea energiilor spaţiului şi persoanei.
Câteva principii de bază
Este bine să se evite camerele cu forme neregulate sau colţurile, care pot fi mascate prin plante sau obiecte de decor.
În general în casă trebuie să domine senzaţia de armonie. Astfel în dormitor nu sunt de dorit echipamente gen televizor, dvd care să distrugă energiile pozitive ale camerei respective.
Aerul curat şi proaspăt este iarăşi un element de bază. Însă nu puneţi plante în dormitor.
Lumina trebuie să fie pe cât posibil naturală, culorile – calde, să relaxeze.
Şi în final nu uitaţi că feng shui este unic şi irepetabil, mereu în schimbare.
mariana brasov
Este foarte interesant.Intotdeauna mi-au placut obiectele feng shui,de casa ce sa mai zic..bibelourile casei mele sunt doar feng shui.Imi doresc f mult o casa de genul asta.
imobiliare ploiesti
Multumim pentru sfaturi. Poate pe viitor un pic mai multe detalii.