Reportaj video: Cum arată un buncăr dintr-un bloc nou?

scris de Corina Sfia in categoria Ştiri imobiliare, Subiectul lunii
Publicat pe: 15 Martie 2022, Ultima actualizare: 07 August 2024

Buncărele subterane pot fi folosite într-o gamă largă de situații. Denumite și adăposturi civilie, ele pot oferi un loc de refugiu sigur. În timp ce pentru locuințele private, construcția adăposturilor nu este obligatorie, în cazul ansamblurilor rezidențiale noi, cu subsol, cu aria desfășurată mai mare de 600 mp, acestea sunt obligatorii.

În reportajul Imobiliare.ro sunt prezentate sistemele cu care trebuie să fie dotat un buncăr și cum pot acestea să protejeze oamenii, în caz de necesitate.

Buncărul din cadrul ansamblului rezidențial XCity Towers din Timișoara, prezentat în reportaj, este prevăzut cu o serie de sisteme de instalație specifice adăposturilor civile, între care, sistemul de filtro-ventilație, toalete uscate și un tunel ce are o lungime de aproximativ o treime din suprafața clădirii, prin care oamenii pot ieși afară, în siguranță, după ce a trecut pericolul.

Astăzi, la nivel național există 4538 de adăposturi pentru protecție civilă în evidențele Inspectoratului General pentru situațiile de urgență, adăposturi ce pot fi găsite pe site-ul www.igsu.ro .

Corina Sfia, jurnalist de profesie, are o experiență de peste 16 ani în audio-vizual, comunicare și content marketing. S-a alăturat echipei Imobiliare.ro în anul 2021, iar în prezent este Video Content Manager și MC for events.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și