Cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect? Recomandările avocatului te ajută să eviți riscurile

scris de Corina Varlan in categoria Cumpărători
Publicat pe: 8 Decembrie 2020, Ultima actualizare: 07 August 2024

Să cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect poate să-ți aducă o serie de beneficii, dar o astfel de investiție vine și cu unele riscuri. Iată care sunt recomandările unui avocat specializat în drept imobiliar pentru cei care se gândesc să facă o achiziție off-plan.

Înainte de a face o investiție de acest fel este extrem de important să afli cât mai multe detalii despre cel care urmează să construiască ansamblul rezidențial sau casa de care ești interesat.

Verifică seriozitatea sa, vezi dacă există recomandări de la alți beneficiari care și-au cumpărat locuințe de la dezvoltatorul respectiv, vizitează chiar proiecte finalizate deja de acesta și încearcă să afli dacă firma respectivă a avut probleme juridice în trecut.

Este esențial să cunoști detalii și despre situația terenului pe care urmează să fie construită locuința.

“Trebuie solicitat un extras de carte funciară pentru a vedea situația concretă, dacă există ipoteci, dacă sunt alte sarcini care pot afecta într-un fel sau altul construcția pe termen lung sau dacă în privința normelor legate de cadastru destinația acestui teren este pentru construcții. Este esențial acest pas. Așa ne putem da seama în ce măsură poate să-și îndeplinească respectivul dezvoltator sau constructor obligația într-un anumit termen”, a explicat avocatul Paul Dumbrăvanu, specializat în drept imobiliar, în cadrul emisiunii imoExpert.

Nu trebuie neglijate nici studiile făcute pentru a determina stabilitatea terenului și în ce măsură este acesta pretabil pentru construcții.

Dacă ești mulțumit de tot ce ai aflat și ești decis să faci investiția, atunci ai grijă ca în documentele pe care le vei semna să fie menționate toate elementele aferente construcției respective. Nu considera, din start, că viitoarea ta locuință va arăta exact ca în materialele de prezentare care ți-au fost arătate la biroul de vânzări.

Află mai multe detalii despre procesul de verificare pe care nu trebuie să îl neglijezi atunci când cumperi o locuință off-plan dintr-un interviu acordat în cadrul emisiunii imoExpert de avocatul Paul Dumbrăvanu, specializat în drept imobiliar.

URMĂREȘTE INTEGRAL EMISIUNEA IMOEXPERT

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ai nevoie de un plus de confort acasă? Iată ce soluții de finanțare poți accesa

Confortul de acasă a devenit tot mai important în ultimul an. Perioada de izolare, munca de la distanță și școala online au fost doar câțiva dintre factorii care i-au...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

O locuință cumpărată la stadiul de proiect poate fi o investiție bună, dar nu și lipsită de riscuri. Dacă lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, iar dezvoltatorul nu...

citește mai departe
Scad prețurile în următoarele luni pe fondul pandemiei? “De când lucrez în imobiliare…”

Anul 2020 a fost unul în care pandemia de COVID-19 și-a spus cuvântul în toate aspectele vieții noastre. Climatul plin de incertitudini pe care l-a generat, în special în...

citește mai departe