Arhitect de interior: Nu cred în ideea “ieftin și bun”, poate în “ieftin, bun și de foarte scurtă durată”

scris de Corina Varlan in categoria Home & Deco
Publicat pe: 26 Februarie 2019, Ultima actualizare: 26 Februarie 2019

proiect design interior

Atunci când apelezi la ajutorul unui specialist pentru a duce la bun sfârșit un proiect de amenajare de interior trebuie să anticipezi anumite costuri, dar, dacă acesta este un adevărat profesionist, te va ajuta, în final, să le optimizezi, obținând, totodată, cele mai bune rezultate.

“Dacă exită un buget de la început, un bun arhitect știe ce produse să aleagă astfel încât rezultatul să fie unul bun”, spune arhitectul de interior Cristina Postu.

Aceasta îi atenționează însă pe cei care intenționează să colaboreze cu un profesionist pentru un proiect de amenajare că trebuie să aibă așteptări realiste cu privire la bugetul pe care ar trebui să îl aloce, pentru că nu toate stilurile pot fi implementare cu costuri asemănătoare. “Un apartament amenajat în stil minimalist nu va avea niciodată același buget ca unul în stil art deco”, subliniază ea.

Mai mult, proprietarii nu trebuie să uite că un arhitect priceput este cel mai în măsură să selecteze materialele, finisajele sau piesele de mobilier cu adevărat calitative, în funcție de buget.

“Un arhitect cunoaște cele mai noi și inovative materiale, știe să facă o selecție clară între producătorii profesioniști – de mobilier, finisaje, corpuri de iluminat – și cei care în virtutea costurilor renunță la calitate, se educă, se informează neîncetat, merge la târguri locale și internaționale dedicate designului. Este clar că dacă un proiect are un buget mai mare, toate lucrurile mai sus menționate pot avea un efect cu totul spectaculos într-o amenajare de interior”, explică Cristina Postu.

Cristina Postu speaker CUIB

“Nu cred în ideea <ieftin și bun>, poate în <ieftin, bun și de foarte scurtă durată>”, adaugă arhitectul de interior, partener în biroul de arhitectură Răzvan Bârsan&Partners.

Ea dă și câteva prețuri orientative pentru cei care iau în considerare un proiect de amenajare de interior realizat în colaborare cu un specialist.

“Amenajarea unui apartament cu 2 camere, incluzând finisaje, iluminat, mobilier și accesorii, poate începe de la 12.000 de euro, iar a unui penthouse poate fi de ordinul milioanelor de euro” spune Postu.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre noile tendințe în domeniu, atunci nu trebuie să ratezi cel mai important eveniment al anului 2019 în materie de arhitectură și design – Construiești Ușor, Inteligent, Bine (CUIB).

Cristina Postu va participa la CUIB, în calitate de speaker, pe 30 martie. Ea va lua parte la workshop-ul dedicat celor care se pregătesc să își construiască o casă, pe tema “Textură, formă, lumină și culoare”, alături de designerii Mihai Caraghiaur și Mario Stoica, dar și la conferința dedicată specialiștilor “Implementarea unui proiect de design”, alături de arhitectul Andi Bufea și de designerul Valentin Oltean.

Evenimentul va cuprinde 30 de conferințe și workshop-uri, la care vor lua parte peste 20 de arhitecți și designeri români și din străinătateImobiliare.ro este partener oficial al evenimentului CUIB.

Biletele au fost puse deja în vânzare și sunt disponibile AICI.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ai grijă când planifici designul interior al casei. E posibil să nu te mai poți odihni în propria locuință, dacă ignori acest aspect

Designul interior al locuinței trebuie să reflecte în totalitate stilul, preferințele și personalitatea proprietarului. În caz contrar, apar probleme cât se poate de diverse, ce pot culmina, de exemplu,...

citește mai departe
Care sunt cele mai importante aspecte ale unei case, în opinia arhitecților

O casă este mai mult decât clădirea în sine. Aceasta trebuie să fie reprezentativă pentru relațiile și obișnuințele celor care locuiesc în spațiul său, sunt de părere arhitecții Atilla...

citește mai departe
padurea faget, cluj potentiala victima a politicianismului si intereselor imobiliare

Padurea Faget, arie protejata (Natura 2000), este acum in mijlocul unei dispute intre autoritati, si interesele de grup reprezentate asa cum s-a „impamintenit” chiar de membri in CL Cluj...

citește mai departe
valoare si arhitectura sau mai bine invers.

Cei mai pragmatici inteleg valoarea unui imobil ca un pret/mp care tine cont de o sumedenie de parametrii. Cei mai practici inteleg ca valoarea unui imobil este de fapt...

citește mai departe