Ai găsit un cumpărător pentru locuința pe care ai scos-o la vânzare și te pregătești să semnezi contractul de vânzare-cumpărare. Acum trebuie să te gândești deja cum vei proceda atunci când vine vorba despre eliberarea proprietății și mutarea lucrurilor în noua casă.
Costurile aferente acestei mutări pot fi destul de semnificative, iar dacă reușești să le reduci poți să investești banii în decorarea noii locuințe.
Iată care sunt sfaturile noastre care te pot ajuta să economisești bani atunci când te muți.
1. Plănuiești totul din timp.
Este important să te gândești din timp ce trebuie să muți atunci când eliberezi locuința scoasă la vânzare. Astfel, ai destul de mult timp la dispoziție să cercetezi piața și să ceri oferte de preț de la mai mulți transportatori.
Nu uita că poți negocia cu aceștia și poți renunța la unele dintre serviciile pe care le oferă pentru a te încadra în buget.
2. Demontezi și împachetezi singur lucrurile pe care vrei să le păstrezi.
Cea mai mare parte a firmelor oferă și servicii de montare/demontare a pieselor de mobilier și de împachetare a obiectelor care vor fi transportate.
Desigur, toate aceste servicii sunt contra cost, deci dacă vrei să economisești bani trebuie să fii dispus să demontezi singur mobila și să o pregătești de transport folosind, de exemplu, folie de protecție din plastic pe care o găsești la orice magazin de bricolaj la un preț destul de redus.
Alte obiecte pot fi împachetate și așezate în cutii de carton pe care le poți cumpăra tot de la magazinele de bricolaj.
Poți să și păstrezi din timp materialele care te vor ajuta la împachetatul obiectelor pe care vrei să le transporți, precum ziare, pliante sau cutii.
Odată ajuns la noua locație poți să economisești bani montând singur piesele de mobilier.
3. Chemi un prieten să te ajute.
Atunci când muți lucrurile din vechea locuință în noua casă este bine să ai ajutor. Poți să chemi un prieten care să te ajute, de exemplu, să muți lucrurile mai mici și, de cele mai multe ori, mai numeroase și să folosești un transportator profesionist doar pentru mobilă.
Astfel, vei avea nevoie de o mașină mai mică, precum o dubă, în locul unui camion.
4. Încarci și descarci tu obiectele pe care vrei să le transporți.
Cele mai multe firme de transport îți oferă posibilitatea de a încărca singur lucrurile în camion sau în dubă. Altfel, acest serviciu ar fi contra cost. Dacă ai obiecte voluminoase, ar fi o idee bună să ceri ajutorul unui prieten.
5. Nu iei cu tine toată mobila.
Poți să îi lași cumpărătorului unele piese de mobilier care oricum nu se potrivesc cu designul pe care ți-l dorești în noua ta locuință. În plus, este posibil ca unele dintre acestea să nici nu încapă în spațiul pe care îl vei avea la dispoziție, mai ales dacă au fost făcute pe comandă.
O altă opțiune ar fi cea de a încerca să vinzi o parte din mobilă sau să o donezi.