Cheltuielile reduse de întreținere și o reducere de 50-75% la impozitul pe locuință se numără printre avantajele de care vor beneficia noii locatari.
Compania I&C Transilvania Construcții va finaliza luna aceasta ansamblul Riviera Luxury Residence din Cluj-Napoca – promovat ca primul proiect „verde” de pe piața rezidențială locală. Complexul a atras o investiție de 10 milioane de euro și dispune de facilități precum o zonă de agrement exterioară, sală de fitness, SPA, piscină interioară și multiple spații comerciale și de recreere.
Situat în cartierul Gheorgheni, la 10 minute de centrul Clujului și în apropiere de Iulius Mall, Riviera Luxury Residence este compus din 91 de apartamente cu două, trei și patru camere. Potrivit reprezentanților Coldwell Banker Transilvania, agentul exclusiv de vânzări pentru proiect, prețurile de vânzare pornesc de la 78.300 de euro (plus 5% TVA) pentru o unitate locativă cu două camere de 58,5 de metri pătrați utili, de la 108.000 de euro (plus TVA) pentru un apartament cu trei camere de 80 de metri pătrați și de la 224.000 de euro (plus TVA) pentru o locuință cu patru camere de 116 metri pătrați (plus terasă de 112 metri pătrați).
Citește și: Retrezirea „frumoasei otrăvite”: bulgărele de zăpadă rezidențial se rostogolește dincolo de Capitală!
Ansamblul rezidențial este în curs de certificare BREEAM, un sistem internațional care atestă performanța energetică a clădirilor verzi și care promovează utilizarea eficientă a resurselor. Unul dintre avantajele oferite locatarilor de încadrarea în normele internaționale de construcții „verzi” este reprezentat de costurile reduse de întreținere. Astfel, imobilul a fost proiectat astfel încât cheltuielile totale cu energia termică să nu depășească 250 de euro pe an pentru un apartament cu trei camere și o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. În plus, certificarea BREEAM va aduce și o reducere cu 50-75% a impozitului pe locuință.
„Am încheiat deja precontracte pentru 25% din proiect, ceea ce confirmă calitatea proiectului. 2014 este un an bun pentru piața rezidentială, atât la nivel național cât și la nivel local. După cinci ani de regres și apoi stagnare, piața imobiliară clujeană a înregistrat un plus semnificativ, cu o cerere în creștere, mai multe tranzacții încheiate și un număr aproape triplu de unități noi finalizate comparativ cu 2013.”
AnaMaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania
Printre dotările proiectului se numără: sistem Rehau de încălzire prin pardoseală; sistem de panouri solare pentru producerea de apă menajeră; izolare termică şi fonică a clădirii cu vată minerală bazaltică ce conferă şi un grad ridicat de protecţie împotriva incendiilor; izolare fonică a tuturor instalaţiilor sanitare din clădire.
Citește și: Un nou ansamblu rezidențial exclusivist: 36 de apartamente în centrul Bucureștiului