O amenajare în stil minimalist nu face decât să accentueze avantajul spațiilor generoase.
Când vine vorba de preferințe în materie de locuire, unii se declară admiratori credincioși (chiar dacă adesea fără speranță) ai caselor vechi, „cu suflet”, în vreme ce alții sunt atrași mai degrabă de construcțiile noi. Proprietatea de mai jos, disponibilă spre vânzare pe Imobiliare.ro (aici poți afla mai multe despre ofertă) ar putea împăca exigențele ambelor categorii:
Apartamentul din imagini este situat la parterul unui imobil cu cinci etaje din zona Grădina Icoanei, București. Unitatea locativă are o suprafață utilă de 330 de metri pătrați, este compartimentată în patru camere și dispune de o terasă și două locuri de parcare. Prețul cerut de proprietar este de 1,025 milioane de euro – sumă ce include mobilierul și dotările locuinței.
Interesant la această proprietate este faptul că, deși face parte dintr-o clădire finalizată în anul 2012, aceasta din urmă înglobează elemente constructive specifice finalului de secol XIX. Așa se face că imobilul nu face câtuși de puțin notă discordantă cu peisajul arhitectural specific centrului Capitalei, ci aduce mai degrabă o „suflare proaspătă” acestuia. Respectarea unor vechi principii de construcție este un avantaj exploatat din plin și la interior: încăperile spațioase, înalte și luminoase, reprezintă un ambient cât se poate de propice pentru liniște și relaxare.
Realizată în colaborare cu o firmă de arhitectură, amenajarea apartamentului se află în deplină concordanță cu aspectul exterior al clădirii, urmând, totodată, și tendințele actuale în materie de design. Cromatica aleasă este bazată pe alb ca element predominant, în combinație cu nuanțe calde de crem și maro, la care se adaugă mici accente de culori vii (albastru, roz, violet). La capitolul mobilier, se remarcă o evidentă tendință spre minimalism, ceea ce nu face decât să accentueze avantajul spațiilor generoase.
Citește și: Apartament în Dorobanți, între ieri și azi: farmecul trecutului, în reinterpretare modernă