Topul celor mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în România

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 4 Iunie 2014, Ultima actualizare: 06 Iunie 2014

Oferta din afara Capitalei include atât imobile vechi, cât și construcții noi, unele dintre acestea putând constitui un punct de plecare pentru un business.

Imobiliare.ro prezintă, pe baza anunțurilor listate pe portal, un clasament regional al celor mai scumpe proprietăți disponibile spre vânzare în România. În zona Capitalei, cele mai mari prețuri sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu; în restul țării însă, oferta este mult mai diversificată, incluzând nu doar imobile vechi, ci și vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune și chiar un hotel.

București și județul Ilfov:
În centrul istoric al Capitalei, un vechi palat, situat în apropiere de sediul Băncii Naționale a României (BNR), poate fi achiziționat cu 7,5 milioane de euro. Clădirea este formată din 38 de camere, are o suprafață utilă de 2.000 de metri pătrați și dispune de un teren de circa 1.200 de metri pătrați. Construcția a fost consolidată și renovată integral în anul 1994 și a funcționat ca sediu de bancă.

Palat Bucuresti

Tot în centrul Bucureștiului, în zona Romană de data aceasta, o vilă finalizată în anul 1935 are un preț cerut de 7 milioane de euro. Aceasta este compusă din patru corpuri de clădire, are 18 camere și o suprafață locuibilă de aproape 2.000 de metri pătrați. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri pătrați.

vila Piata Romana 1

În zona Universitate, o vilă cu 25 de camere, plus teren de 1.260 de metri pătrați, este scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Construită în anul 1900, clădirea are o suprafață utilă de 1.554 de metri pătrați și a fost renovată și consolidată la începutul anilor 1990.

vila Piata Universitatii

În apropiere de Piața Romană, o altă vilă veche, din anul 1936 însă, are un preț cerut de 6 milioane de euro. Casa a fost construită pe un teren de 750 de metri pătrați, pe structura D+P+E+M. Clădirea dispune de o suprafață utilă de 1.200 de metri pătrați și este compusă din 16 camere.

vila Piata Romana 2

Muntenia:
În comuna Herăști, județul Giurgiu, conacul Udriște-Năsturel, ce a aparținut cărturarului cu același nume, este scos la vânzare pentru suma de 1,85 milioane de euro. Cunoscută și sub numele de „Casa de piatră”, construcția datează din jurul anului 1700. Proprietatea este compusă din 20 de camere, are o suprafață locuibilă de 1.350 de metri pătrați și include un teren de 5.000 de metri pătrați.

În comuna Mărăcineni, județul Buzău, pe E85, o vilă cu hotel este scoasă la vânzare la prețul de 990.000 de euro. Proprietatea este compusă din teren în suprafață de 3.500 de metri pătrați, o casă cu două etaje, o unitate de cazare cu 12 camere și restaurant, plus o unitate de producție.

Oltenia:
În centrul Craiovei, clădirea în care a funcționat, până de curând, Curtea de Apel a județului Dolj este scoasă la vânzare pentru suma de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 de metri pătrați, dispune de o suprafață utilă de 794 de metri pătrați și este compartimentat în peste 60 de camere.

Tot în centrul Craiovei, o altă construcție veche (din anul 1910) are un preț cerut de 1,25 de milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de 3.655 de metri pătrați și dispune, la rândul său, de o suprafață utilă de 955 de metri pătrați. Proprietatea necesită renovare.

Dobrogea:
În Constanța, zona Delfinariu, o vilă cu trei etaje, construită în anul 2005, are un preț cerut de 1,8 milioane de euro. Locuința este amplasată pe un teren de circa 500 de metri pătrați, este formată din 11 camere și ocupă o suprafață utilă de 660 de metri pătrați. Vila are o arhitectură modernă, este dotată cu piscină, jacuzzi, lift, sistem de încălzire prin pardoseală etc. și se vinde complet mobilată și utilată.

Tot în Constanța, o vilă nou-construită (finalizată în anul 2010), situată chiar pe malul mării, este scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro pentru 1,49 milioane de euro. Casa are o suprafață utilă de 475 de metri pătrați, 10 camere și dispune de un teren cu o suprafață totală de 500 de metri pătrați.

Banat:
În centrul Timișoarei, proprietarul unui imobil construit în anul 1905 solicită un preț de 1,2 milioane de euro. Clădirea are o suprafață utilă de 1.200 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 1.178 de metri pătrați. Proprietatea necesită renovare și poate fi transformată în sediu de birouri.

Tot în centrul orașului din vestul țării, vila în care funcționează restaurantul Casa cu Flori este scoasă la vânzare pentru suma de 900.000 de euro. Vila datează din anul 1915, este structurată pe cinci nivele, are 20 de camere și o suprafață utilă de 585 de metri pătrați. În prețul de achiziție este inclus mobilierul și toate cele necesare continuării afacerii.

Moldova și Bucovina:
În Iași, zona Bucium, o vilă finalizată în anul 2001, ce funcționează în prezent ca pensiune, este scoasă la vânzare pentru 750.000 de euro. Construcția are 18 camere, o suprafață utilă de 1.150 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 900 de metri pătrați.

În satul Hlincea, de lângă Iași, o vilă cu 16 camere, construită în anul 2009, are un preț cerut de 690.000 de euro. Locuința are o suprafață de circa 400 de metri pătrați, în vreme ce terenul aferent se întinde pe 2.350 de metri pătrați. Proprietatea este scoasă la vânzare complet mobilată și utilată.

Transilvania, Crișana și Maramureș:
În centrul Brașovului, vizavi de parcul Titulescu, o vilă din anul 1930 poate fi achiziționată cu 2,26 milioane de euro. Clădirea are o suprafață utilă de 822 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de aproape 950 de metri pătrați. Structurat pe demisol, parter, etaj și mansardă, imobilul este compartimentat în 11 apartamente.

Tot în centrul istoric al orașului de la poalele Tâmpei, o vilă cu 20 de camere, construită în anul 1931, este scoasă la vânzare pentru 2,25 de milioane de euro. Proprietatea este compusă din construcția propriu-zisă, cu o suprafață utilă de 670 de metri pătrați, plus terenul de circa 600 de metri pătrați.

Citește și: GALERIE FOTO: Cele mai scumpe apartamente din România

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
1 din 3 chiriași renunță la contract pentru un preț mai bun. Câți bani vor românii să dea pe chirie? – SONDAJE+GRAFICE

Imobiliare.ro a derulat pe parcursul lunii august două sondaje de opinie pentru a afla ce cred cu adevărat românii despre procesul de închiriere. Primul dintre acestea a fost dedicat...

citește mai departe
Uzucapiunea: cum poți deveni proprietar fără act

Posesia unui teren sau a unei locuințe fără acte pentru o durată de timp prevăzută de lege se poate transforma într-o stare de drept, prin uzucapiune. În termeni simpli,...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe