Suprafețele vitrate mari contribuie la conturarea unui spațiu deschis, aflat într-o bună comunicare cu exteriorul.
Dacă ar fi să ne imaginăm „o casă a viitorului”, majoritatea dintre noi s-ar gândi probabil la o construcție „inteligentă”, care să integreze cât mai multe tehnologii moderne pentru a face viața locatarilor cât mai confortabilă. Proprietatea de mai jos, listată pe Imobiliare.ro (aici poți găsi mai multe detalii despre aceasta) reprezintă un bun asemenea exemplu:
Situată în apropiere de centrul orașului Timișoara, în zona Torontalului, vila din imagini a fost finalizată anul acesta. Imobilul este structurat pe demisol, parter și un etaj, este compus din cinci camere și dispune de o suprafață utilă de 260 de metri pătrați. Terenul pe care este amplasată casa se întinde pe circa 700 de metri pătrați și include o grădină amenajată și o piscină exterioară de 45 de metri pătrați (cu încălzire și iluminare). Vila are două terase, cu o suprafață cumulată de 48 de metri pătrați, și se vinde nemobilată, la un preț de 395.000 de euro.
Locuința se distinge prin arhitectura modernă, cu tendințe minimaliste, suprafețele vitrate mari facilitând o bună comunicare cu spațiul exterior. Amenajarea interioară este făcută cu materiale premium, de la parchetul din stejar până la obiectele sanitare. Paleta cromatică folosită – o combinație de alb, crem și, pe alocuri, maro închis – este una caldă și reconfortantă. Șemineul modern din living dă o notă suplimentară de eleganță întregului decor. O direcție potrivită în amenajarea acestei vile ar consta în integrarea unor elemente de design de inspirație clasică, în combinație cu unele de factură modernă.
Pe lângă amplasament, arhitectură și calitatea materialelor folosite, un punct forte al acestei proprietăți este reprezentat de facilitățile oferite. Aceasta este dotată cu sistem smart home, ce permite controlarea casei de la distanță, panouri solare, încălzire prin pardoseală, sistem de alarmă cu senzori de perimetru, sistem de supraveghere video, sistem audio instalat în tavane, cu comenzi din fiecare încăpere etc.
Citește și: Cât costă și cum arată o casă premiată la Anuala de Arhitectură: grandoare și lumină la marginea pădurii