Piesele masive de mobilier pot conferi unui decor o notă rustică, dar elegantă totodată.
În construcția (și amenajarea) unei case, ar trebui să existe o simbioză perfectă între proiectul realizat de arhitect și materialele folosite pentru transformarea acestuia în realitate. Din păcate, asta nu se întâmplă întotdeauna. Un exemplu reușit este dat însă de vila din imagini, scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro (aici poți găsi mai multe detalii despre ofertă):
Proprietatea este situată în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, în apropierea Pieței 14 Iulie, într-o zonă de vile noi. Casa este structurată pe demisol, parter, un etaj și mansardă și dispune de o suprafață utilă de 550 de metri pătrați, plus 550 de metri pătrați de teren. Spațiul locativ este compartimentat în opt camere (living, dining și șase dormitoare), cinci băi, două bucătării și spații anexe (crama, camera centralei). În curtea casei sunt plantați pomi fructiferi și viță de vie. Prețul cerut de proprietar este de 640.000 de euro.
Locuința a fost finalizată în anul 2008, arhitectura sa evocând imaginea unui castel în miniatură. Proprietatea se remarcă prin materialele deosebite folosite atât la exterior, cât și la amenajarea interiorului. Astfel, tâmplăria exterioară, ce conferă o notă elegantă întregii construcții, este realizată din larice siberian (un lemn recunoscut pentru durabilitatea sa), în vreme ce zidurile sunt finisate cu piatră naturală. La interior, se disting ușile din cireș, parchetul din stejar stratificat, mobila de bucătărie din lemn de cireș masiv sau mobila din dormitorul matrimonial, realizată din lemn de nuc.
La capitolul amenajare, mobilierul și dotările contemporane se împletesc cu aerul rustic dat de abundența lemnului masiv și piese de factură clasică. Orientarea spre stilul modern este vizibilă în special în zonele sociale ale casei (living, dining, bucătărie), în vreme ce designul dormitoarelor face o evidentă turnură spre „vechi”. Băile, pe de altă parte, sunt concepute ca o oază modernă – și elegantă – de relaxare.
Citește și: La o cafea în altă epocă: decor aristocratic într-o vilă din Timișoara