Un cadru natural deosebit se poate reflecta atât în modul în care structurată o locuință, cât și în amenajarea acesteia.
Dacă te numeri printre fanii creațiilor arhitecturale deosebite, nu trebuie să călătorești peste mări și țări pentru a întâlni așa ceva. Vila din imagini, scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro (aici poți găsi mai multe detalii despre ofertă), este amplasată la marginea Capitalei, în zona Pipera-Iancu Nicolae, în imediata apropiere a pădurii.
Proiectul a fost realizat de cunoscuții arhitecți Bruno Andreșoiu, Arthur Ţințu și Ivona Enache și a câștigat premiul secțiunii de arhitectură la Anuala de Arhitectură din 2006. Imobilul, construit în 2005, este situat pe un teren de 2.000 de metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de circa 330 de metri pătrați (584 de metri pătrați construiți). Prețul cerut de vânzător pentru întreaga proprietate se ridică la 1,5 milioane de euro.
Structurată pe parter și etaj, vila cuprinde cinci dormitoare (din care unul poate fi amenajat ca birou), trei livinguri, trei bucătării, cinci băi și o terasă de aproape 90 de metri pătrați. Etajul este împărțit în două mini-apartamente, compuse din dormitor cu baie proprie și living cu bucătărie deschisă. „Mizând pe o intersecţie originală de volume, locuinţa profită atât de pe urma minimalismului prismei orizontale din sticlă, cât şi de pe urma formei organice, ludice, a părţii din spate, care de altfel determină şi aspectul principalelor elemente de articulaţie ale casei: scara interioară şi şemineul. Îmbinarea fericită a unghiurilor drepte cu formele sinuoase dovedeşte o depăşire inteligent asumată a lecţiei «deja prea mult folosite» a modernismului clasic”, explică arhitecții.
Proprietatea se încadrează perfect în cadrul natural exterior, marcat de apropierea pădurii. Amplasamentul deosebit este pus în valoare prin orientarea spre sud a casei și prin suprafețele vitrate ample, ce înlocuiesc pereții exteriori ai livingului spațios (de circa 70 de metri pătrați) de la parter. Pentru amenajarea interioară sunt preferate materialele naturale, precum lemnul sau piatra de calcar. La nivel cromatic, arhitecții optează pentru o combinație elegantă de alb, crem, maro închis și negru – aceasta se regăsește, în diverse forme, în toate încăperile casei. Parterul capătă un aer grandios datorită înălțimii și stâlpilor aparenți din marmură, efectul fiind amplificat de corpurile de iluminat din sticlă de Murano.
Citește și: Casa din… garaje de beton: o soluție de construire ieftină și inedită, premiată de către arhitecți