Bucureşti: prag minim atins în iunie

scris de Daniel Crainic in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 5 Iulie 2010, Ultima actualizare: 05 Iulie 2010

CEC BucurestiIndicele imobiliare.ro pentru luna iunie indică o valoare medie de 1.275 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi din Capitală, în scădere cu 2,1%, faţă de luna precedentă.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, scăderea este de 3,7%. Tototdată, aceasta este cea mai mică valoare înregistrată pentru Bucureşti, de la începutul crizei imobiliare până în prezent.

Tendinţa de scădere a fost resimţită atât la nivelul apartamentelor vechi din Capitală, cât şi la nivelul celor noi, ritmul de scădere fiind însă diferit.

Astfel, preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi a scăzut cu 0,5%, în timp ce preţul solicitat pentru apartamentele vechi a scăzut cu 3% în intervalul analizat.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în luna iunie la 1.440 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere cu 0,5% faţă de luna mai, când valoarea medie a unui metru pătrat util era de 1.447 euro.

În comparaţie cu luna iunie a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,9% mai mic.

Cea mai interesantă evoluţie au avut-o apartamentele noi cu patru camere care s-au ieftinit cu 5,5% în ultimele 30 de zile şi cu peste 23% în ultimele 12 luni. Apartamentele noi cu o cameră s-au scumpit cu 1,6% în ultima lună, iar cele cu două camere cu 0,3%.

Apartamentele noi cu trei camere s-au ieftinit, înregistrând în ultimele treizeci de zile o scădere de preţ de 0,8%. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţele actuale de preţ sunt cuprinse între -6,1% pentru apartamentele cu o cameră şi -23,7% pentru cele cu patru camere.

Apartamentele vechi din Capitală au avut o evoluţie dinamică în luna iunie a acestui an. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.213/euro mp de suprafaţă utilă, cu 3% mai puţin decât în luna precedentă.

Toate tipurile de apartamente vechi, indiferent de numărul camerelor au înregistrat scăderi. Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3%, urmate de cele cu o cameră, 2,9%, respectiv cele cu trei camere, 2,5%. Apartamentele cu patru camere au înregistrat o scădere de preţ de 1,7%.

Părerile cititorilor
  • fara nume

    In tara asta de doi lei majoritatea lucrurilor sint mult supraevaluate si culmea….tine…inca tine pentru ca intr-o natie obisnuita sa perceapa totul in baza spiritului de turma, este suficient ca nenorociti fara scrupule sa incerce planuri simple de manipulare/orientare a multimii, cu procente de reusita semnificative. Este jegos sa realizezi ca in orase in care vezi tencuiala gri cazuta mai peste tot, in care vezi gunoiul putrezind la tot pasul, in care vezi strazi care cel mult se pot numi susele, niste derbedei fara prea multa scoala de cele mai multe, deghizati ba in analisti, ba in jurnalisti, ba in politicieni, isi dau cu parerea “competent” iar multimea de amariti care stiu sa faca politica asa…precum chibitii…precum LASII de fapt, accepta toate aceste mizerii materializate in preturi nesimtite in mazine sau pe piata in ansamblu, servicii de tot rahatul, minciuna si jaf la drumul mare, degradarea si tiganirea in final a propriului lor nivel de viata. Si asta de 20 ani fara cricnire, asa…ca romanii care nu pot sa dezminta ce ziceau vesticii cu mult timp inainte: mamaliga nu explodeaza niciodata! O tara frumoasa, un teritoriu uimitor prin potentialul pe care-l are, teritoriu locuit din nefericire de oameni care nu-l merita si care arata asta cu prisosinta.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe