Ce poți cumpăra cu un milion de euro: București versus metropole precum Paris, New York sau Roma

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 27 Mai 2013, Ultima actualizare: 01 Iulie 2013

În Londra, prețurile proprietăților de lux sunt de peste 10 ori mai mari decât în capitala țării noastre.

Pentru România, un milion de euro reprezintă un buget generos pentru achiziționarea unei locuințe de lux. Potrivit ofertelor listate pe www.imobiliare.ro, această sumă este solicitată de proprietarul unui apartament nou (construcție 2011), cu o suprafață utilă de 190 de metri pătrați, situat în zona Primăverii din Capitală. Cu un asemenea buget poate fi achiziționată chiar și o vilă situată într-o zonă bună a Bucureștiului: la acest preț este scoasă la vânzare, tot în cartierul Primăverii, și o vilă cu cinci camere, cu o suprafață de circa 230 de metri pătrați, construită în anul 1940.

http://www.dreamstime.com/-image17334905În piețele rezidențiale de top ale lumii, un milion de euro constituie însă un capital modest când vine vorba de tranzacții cu proprietăți de lux. Potrivit ediției din 2013 a studiului The Wealth Report publicat de Knight Frank, în metropole precum Paris sau New York, o asemenea sumă este suficientă pentru achiziția unei suprafețe mai mici de 60 de metri pătrați.

„Garsonieră” în Londra
Cu un milion de euro, un investitor interesat de capitala marii Britanii poate achiziționa aici o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Prețul mediu al unei locuințe de lux londoneze este cuprins între 31.600 și 34.900 de euro pe metru pătrat, potrivit studiului realizat de Knight Frank. În momentul de față, Londra ocupă locul al treilea în topul celor mai scumpe piețe rezidențiale ale lumii.

În Paris, posesorul acestei sume poate cumpăra echivalentul unui apartament cu două camere din București, respectiv o suprafață de aproape 50 de metri pătrați. Prețul mediu al unei proprietăți exclusiviste din capitala Franței este de 19.100-21.100 euro pe metru pătrat.

2 camere în Moscova și New York
Tot un milion de euro este prețul de achiziție pentru o suprafață locuibilă de circa 57 de metri pătrați în Moscova. În capitala Rusiei, o locuință de lux se tranzacționează la valori cuprinse între 16.600 și 18.300 de euro pe metru pătrat.

În New York, în acest buget se încadrează o suprafață de aproape 58 de metri pătrați. Orașul se situează pe locul al optulea în clasamentul mondial realizat de Knight Frank, cu un preț de 16.400-18.200 de euro pe metru pătrat pentru o proprietate high-class.

3 camere în Roma și Tokyo
În Roma, cu această sumă poate fi cumpărată o suprafață de 83 de metri pătrați într-o locuință de lux. Potrivit datelor Knight Frank, prețul mediu de achiziție pentru o asemenea proprietate este de 11.400-12.600 de euro pe metru pătrat.

În Tokyo, un milion de euro este un buget suficient pentru o suprafață utilă de aproape 95 de metri pătrați. În capitala japoneză, ce ocupă locul 14 în clasamentul mondial realizat de Knight Frank, prețul mediu pentru o proprietate de lux se ridică la 10.000-11.100 de euro.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Vlad

    ca sa ajungem ca cei din Londra,paris ,Moscova sau in alte orase, ca pretul in Bucurestiul nsotru scump si drag,sa ajunga macar dublu decat este acum,exista o singura solutie,nivelul de trai al romanilor sa se apropie cat de cat de cel din Belgia, Olanda,etc.relansarea economica, mariel companii de afara sa vina sa investeasca in Romania si atunci putem spune ca m.p. sa ajunga la 1500/1800 euro fata de 1100/1200 euro /m.p.
    Piata imobilaira are envoei de jucatori puternici,dar la noi din apcate este cam pe invers,multi intreaba,putini cumpara.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe