Cât poţi economisi la achiziţia unei locuinţe executate silit

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 1 Martie 2013, Ultima actualizare: 01 Martie 2013

Deşi nu întotdeauna, imobilele scoase la licitaţie pot avea preţuri semnificativ mai mici decât cele de pe piaţa liberă.

Dacă dispui de un buget redus pentru cumpărarea unei case, o soluţie ar fi să te orientezi spre proprietăţile executate silit de către bănci. Astfel poţi economisi mai bine de 10.000 de euro la achiziţia unui apartament vechi. www.imobiliare.ro prezintă, pe baza ofertelor listate în cadrul secţiunii de licitaţii de pe portal, o analiză asupra preţurilor practicate pentru locuinţele executate silit din blocuri construite înainte de 1990, comparativ cu cele ale unor proprietăţi similare de pe piaţa liberă.

La suprafeţe mai mari, reduceri mai mari
În cartierul Titan, o garsonieră cu o suprafaţă utilă de 29 de metri pătraţi are un preţ de pornire la licitaţie de circa 24.000 de euro. Spre comparaţie, în aceeaşi zonă, o locuinţă monocamerală de 32 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru suma de 32.000 de euro.

În zona Vitan, un apartament cu o cameră de 36 de metri pătraţi este scoasă la licitaţie pentru aproximativ 26.000 de euro. Proprietatea este dotată cu parchet, gresie, termopane, aer condiţionat. O locuinţă similară, situată în aceeaşi zonă, are un preţ cerut de proprietar de 37.500 de euro.

În Drumul Taberei, o locuinţă cu două camere de 48 de metri pătraţi are un preţ de pornire la licitaţie de circa 35.000 de euro. Pe piaţa liberă, o unitate locativă similară (48-50 de metri pătraţi) este scoasă la vânzare pentru 48.000-52.000 de euro.

Apartament cu patru camere la preţ de Prima Casă
Reducerile de preţ sunt încă şi mai mari în cazul apartamentelor cu mai mult de două camere. Astfel, în zona Titan-Basarabia, în apropiere de Stadionul Naţional, o unitate locativă cu patru camere şi o suprafaţă de 84 de metri pătraţi este scoasă la vânzare la un preţ de aproximativ 55.000 de euro. Tranzacţionat de către proprietar, un apartament similar are un preţ cerut de 71.000 de euro.

În Drumul Taberei, un apartament cu trei camere de 64 de metri pătraţi utili este scos la licitaţie pentru circa 57.000 de euro. Locuinţa este dotată cu gresie şi faianţă, parchet şi centrală proprie. În acelaşi cartier, zona Compozitorilor, un apartament similar (de 65 de metri pătraţi) are un preţ cerut de 63.000 de euro.

În cartierul Rahova, un apartament cu patru camere de 86 de metri pătraţi utili (plus balcon de nouă metri pătraţi), amplasat la etajul unu din zece, are un preţ de pornire de circa 57.000 de euro. Pe piaţa liberă, o proprietate similară (patru camere, 87 de metri pătraţi) costă 70.000 de euro.

Părerile cititorilor
7 păreri
  • inna

    cum va puteti gandi la a cumpara bunuri executate silit,cand stiti f bine ca amaratul de imprumutat a platit deja sume mari de bani si plateste in continuare pana la achitarea sumei imprumutate de el in banca pt. achizitionarea bunului respectiv???
    birourile de executare silita au fost imputernicite de actualul guvern sa actioneze total ilegal,impotriva cetatenilor aflati in imposibilitate de plata!!!

  • dan

    Atentie mare la tepe. Incercati sa aflati ce hram poarta “exponentul legii” – executorul, altfel o sa regretati. De asemenea situatia proprietatii si a ex-proprietarilor. Creditul, restantele, varsta, procese pe rol sau aparent finalizate. Unii sunt victime ale unor excrocherii (imprumuturi luate de terti in numele lor – cu sau fara acordul lor). Unii au 80 de ani sau mai mult. Nu trebuie sa dai doar banii si gata. Acei oameni vor trebui evacuati. Daca ai o alta locuinta, excedent de bani-cash, timp, nervi de otel, un avocat f. bun, si mai putina constiinta, incearca-ti norocul. Vocea experientei. Eu am renuntat desi cunosc in detaliu “sistemul”. Da, e vorba de un sistem si aici ca si in alte segmente ale societatii rommanesti. Si intotdeauna e compus din oameni. Oameni “de sistem”. “Succesuri”.

  • savin sorin

    ok!si multumesc

  • magda r

    cm se pot achizitiona aceste imob.exec.sil.?

  • magda r

    ma intereseaza

  • angela

    cum pot participa la licitatii?

  • costi

    am cumparat la ex silita si de 5 ani merg la judecata de doua ori pe luna afacere buna

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Apartamentele executate silit, cu 57% mai ieftine decât cele de pe piața liberă!

Primul semestru din 2017 a marcat o creștere importantă a numărului de oferte scoase la licitație. Se știe că principalul punct de atracție al imobilelor executate silit este cel...

citește mai departe
Oportunități la executări silite! Apartamente, case, terenuri

Dacă găsești o proprietate interesantă, poți face plata atât cash, cât și prin credit (inclusiv Prima Casă). Pentru consumatorul final, proprietățile executate silit prezintă o atractivitate sporită. Acestea oferă,...

citește mai departe
Insolvenţa, salvarea proiectelor imobiliare cu probleme? Cât reuşesc să recupereze creditorii

Pentru recuperarea unei ponderi cât mai mari din datorii, este foarte important ca procedura de reorganizare să fie declanşată în timp util. În momentul de faţă, apreciază reprezentanţii Casei...

citește mai departe
Băncile au mii de locuinţe pe care le ţin „ascunse”. 2013, anul avalanşei de executări silite?

Se apropie momentul în care instituţiile finanţatoare vor fi nevoite să-şi scoată pe piaţă activele neperformante. De cel puţin doi ani încoace diferiţi actori din piaţa imobiliară vorbesc despre...

citește mai departe
Case executate silit: apartamente cu trei şi patru camere, la preţ de două

Cei care dispun de cel mult 50.000 de euro şi au nevoie de mai mult decât o locuinţă bicamerală se pot orienta spre proprietăţile scoase la licitaţie de către...

citește mai departe