Deşi mansarda este văzută adesea ca o soluţie perfectă pentru depozitare, dintr-un astfel de spațiu poți face cu mult mai mult decât atât.
Utilizarea mansardei unei clădiri ca spaţiu pentru locuit este o idee de care fug mulţi dintre românii aflaţi în căutarea unei locuinţe, atât din teama apariţiei în timp a unor probleme tehnice (cum ar fi infiltraţiile de apă), cât şi din cauza dificultăţilor de amenajare a unor astfel de spaţii cu o configuraţie specială. Dacă eventualele probleme de natură tehnică pot fi tratate prin discuţia cu un specialist în construcţii, e bine să ştii că, din punct al designului, o cameră la mansardă oferă multiple posibilităţi. Practic, o asemenea încăpere poate fi transformată în… aproape orice.
Freshome.com prezintă câteva idei de utilizare a unui astfel de spaţiu:
1. Dormitor:
Amplasarea unei camere de dormit la ultimul etaj al casei, acolo unde privirile curioşilor sau agitaţia vieţii de zi cu zi ajung mai greu, este, probabil, cea mai facilă soluţie pentru utilizarea unei mansarde. Poţi amenaja aici cu uşurinţă dormitorul matrimonial sau pe cel al copiilor, profitând de atmosfera de intimitate conferită de un asemenea spaţiu. O altă variantă ar fi să decorezi o astfel de încăpere special pentru oaspeţi. Dacă vei decide ca, pe lângă dormitor, să amenajezi şi o cameră de baie la ultimul etaj, vei face ca această zonă a casei să fie cu mult mai confortabilă.
2. Cameră de zi:
Deşi mansarda este, de regulă, mai potrivită pentru un spaţiu intim, ea poate fi transformată cu succes şi într-un loc deschis vizitatorilor. Aici poate lua naştere o cameră de zi perfectă pentru a-ţi invita prietenii la cafea sau la un film. Dacă eşti o fire care se destinde mai degrabă în singurătate, etajul superior al casei poate fi şi o zonă de relaxare ceva mai retrasă, potrivită pentru a trage un pui de somn după-amiaza sau pentru a citi o carte. Varianta de a integra în acest spaţiu şi o (mini)bibliotecă este, de asemenea, cât se poate de potrivită.
3. Birou:
Nu în ultimul rând, mansarda este numai bună pentru amenajarea unui spaţiu de lucru. Fie că e vorba de biroul de care ai nevoie pentru a lucra de acasă sau de un loc unde copiii îşi pot face lecţiile (sau de amândouă), spaţiul de la ultimul etaj este perfect pentru o asemenea utilizare, datorită detaşării sale relative faţă de ceea ce se întâmplă în restul casei.
Sursă foto: Freshome.com
Citeşte şi alte articole din secţiunea Home & Deco
dan lovin
pot executa acum iarna la un pret ce include tot adica finisaj +curatenie la jumatate din pretul care vi se cere in bucuresti sunt din tulcea am lucrat 7 ani asa ceva in italia in roma…mai am un coleg putem face toata lucrarea……….? 0740527273
Mircea
Buna!
Un calcul estimativ ,daca podul nu este amenajat deloc cam 250 eur/mp in care se include izolatia cu spuma poliuretanica sapa nivelanta ,sistem de incalzire etc, la care se mai adauga finisajele, cele din imagini sunt in jur la 70 eur/mp,cu un mobilier mediu la aceasta suprafata in jur la 10 000 de euro va puteti muta.
Media ar fi la 40 000 euro sa va puteti muta.
Mult succes!
VALUTA MARIANA
M-ar interesa o firma serioasa care efectueaza astfel de masardari,doresc un proiect, un pret estimativ.La masardarea casei doresc sa pun panouri care sa capteze caldura.La cat mar aduce aceasta investitie prntru 100 mp perimetru de masardat??
ggg
Bani putini !?.. nu in viata asta..numai o fereastra velux de mansarda M08 140×78 cu tot ce ii trebuie si instalare e peste 500 de euro
tatiana
superb!. si cu bani putini poti creea spatii placute si practice