Case executate silit: apartamente cu trei şi patru camere, la preţ de două

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 29 Octombrie 2012, Ultima actualizare: 29 Octombrie 2012

Cei care dispun de cel mult 50.000 de euro şi au nevoie de mai mult decât o locuinţă bicamerală se pot orienta spre proprietăţile scoase la licitaţie de către bănci.

La ora actuală, pentru locuitorii Capitalei sau ai marilor oraşe ale ţării, 50.000 de euro este un buget care se pretează, de regulă, pentru achiziţia unui apartament cu două camere. Şi cei care au nevoie de o locuinţă mai mare decât atât pot spera totuşi să se încadreze în această sumă. Pe secţiunea de licitaţii şi executări silite a www.imobiliare.ro pot fi găsite oferte de vânzare pentru apartamente cu trei şi patru camere, cu mai puţin de 50.000 de euro. Preţurile cerute în cazul unor astfel de proprietăţi sunt, de multe ori, chiar mai mici decât cele ale unor locuinţe vechi cu două camere de pe piaţa liberă.

O cameră în plus şi un preţ cu peste 10.000 de euro mai mic
Astfel, un apartament cu trei camere din zona Vitanul Vechi este scos la vânzare la un preţ de aproximativ 45.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi şi este situată la etajul doi din zece al unui bloc construit înainte de 1990. Spre comparaţie, un apartament vechi cu două camere scos la vânzare pe piaţa liberă are, la nivelul lunii octombrie 2012, un preţ mediu de 59.000 de euro, potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare.

În zona Rahova-Sebastian, o locuinţă cu trei camere executată silit are un preţ cerut de circa 47.500 de euro. Proprietatea are o suprafaţă de 73,93 de metri pătraţi şi este situată la etajul patru din opt al unui bloc construit în anul 1988. În acelaşi cartier, un apartament vechi cu două camere are un preţ mediu cerut de 48.000 de euro.

În zona Iancului, un apartament vechi cu trei camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 47.600 de euro. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 67 de metri pătraţi şi este situată la etajul patru din zece. Spre comparaţie, un apartament cu două camere din această zonă are, pe piaţa liberă, un preţ mediu cerut de 60.000 de euro.

Locuinţe spaţioase în cartiere
Oferte de până la 50.000 de euro pot fi găsite şi pe segmentul locuinţelor cu patru camere. Un astfel de apartament, situat în cartierul Pantelimon, poate fi achiziţionat cu aproximativ 47.000 de euro. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 76,5 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al nouălea al unui bloc cu zece nivele. În această zonă a Capitalei, preţul mediu cerut pentru o locuinţă veche cu două camere este de 50.000 de euro, potrivit Analize Imobiliare.

În cartierul Militari, un apartament cu patru camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 48.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 76 de metri pătraţi şi este amplasată la etajul trei din patru al unui bloc construit în anul 1970. Spre comparaţie, în aceeaşi zonă, un apartament cu două camere este scos la vânzare la un preţ mediu de 52.500 de euro.

www.imobiliare.ro a început de curând un proces de reorganizare a secţiunii de licitaţii şi executări silite. Pentru moment, oferta portalului pe acest segment reuneşte peste 230 de proprietăţi scoase la vânzare de către bănci şi executori judecătoreşti, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

Părerile cititorilor
11 păreri
  • vlad

    Atunci cand au luat credit, de ce nu au gandit, de ce au fost lacomi? Nu ma bucur pentru ce se intampla pentru ca noi toti ceilalti o sa le platim celor dintai datoriile, prin taxe si impozite. La aspectul asta nu se gandeste nimeni…

  • ANA

    nu va bucurati de necazul altora ajungeti la fel va spun din propria experienta

  • Chartreux

    Daca proprietatea pe car o cumperi la licitatie e locuita de familie cu cel putin un copil minor, exista o lege care te impiedica sa-i scoti din locuinta, chiar daca este a ta, cu acte, legal.
    Trebuie sa te lupti vreo 3 ani cu sistemul judiciar romanesc.

  • Ioan Mocanu

    Aveti impresia ca acele apartamente sunt scoase la licitatie de bunavoie? Ne bucuram de necazurile acelor oameni care sunt obligati de nevoi si greutati sa plateasca cu acest pret munca de o viata. Credeti ca un apartament procurat astfel este “o afacere” dar nu ne gandim nici un moment la cei obligati de un sistem bancar hraparet sa renunte astfel la agoniseala vietii lor. Domnul sa ne aiba in paza lui !

  • dan loha

    si cata bataie de cap ai apoi cu proprietarul sa-l dai afara? ce complicatii apar? Nu se mentioneaza si aspectele astea? In sarcina cui pica toate problemele urate?

    Dara lista reala de apartamente? Nu ce se publica, o are cineva? Deobicei ce se publica sunt cele ramase cu probleme, si mai slabe calitativ. Tot ce e bun se da inainte de licitatie pe o alta bursa.
    De ce nu faceti articole complete daca tot va apucati sa scrieti? Hai ca stiti si voi nu faceti pe naivii

  • adi

    NU cred ca merita sa fie cumparate astfel de locuinte,oricat de ieftine ar fi.Ganditi uman si puneti_va inocul celor executati silit!Au platit pt. aceste case si acum,venim noi, cnhipirgii sa ne bucuram de preturi .i i,dar nu ne gandim ca aceste case au fost o parte platite de niste oameni care,saracii,sunt acum in imposibilitate de plata?Mie mi-e frica de blesteme!!!

  • cristi

    cum gasesc apartamente la licitatii in iasi?pe ce site?

  • vasicuta virgil

    urgent caut casqa modesta , an zona , pantelimon , berceni , cu tote utilitatile platesc chas .. pret min 60 mi euro , astept raspuns urgent , 0734389970

  • carmen

    cei care cumpara case executate silit,ma intreb daca pot dormi noaptea.traim intr-o jungla unde cei care cumpara asemenea case,se bucura de necazul altora,dar sa nu uite ca,mai devreme sau mai tarziu,sigut vor ajunge la fel sau mai rau.

  • Adriana Lefter

    Unele dintre proprietatile scoase la vanzare de catre banci sunt afisate pe lista cautarilor pe anumite segmente. Spre exemplu, daca dati search pe apartamente Bucuresti, intre acestea veti gasi si proprietati executate silit.

  • catalin

    unde sunt cele 230 de proprietati de care vorbiti, ca eu nu vad decat 61 pe site, sau restul sunt licitatii expirate si le puneti si pe astea la socoteala???

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Apartamentele executate silit, cu 57% mai ieftine decât cele de pe piața liberă!

Primul semestru din 2017 a marcat o creștere importantă a numărului de oferte scoase la licitație. Se știe că principalul punct de atracție al imobilelor executate silit este cel...

citește mai departe
Oportunități la executări silite! Apartamente, case, terenuri

Dacă găsești o proprietate interesantă, poți face plata atât cash, cât și prin credit (inclusiv Prima Casă). Pentru consumatorul final, proprietățile executate silit prezintă o atractivitate sporită. Acestea oferă,...

citește mai departe
Cât poţi economisi la achiziţia unei locuinţe executate silit

Deşi nu întotdeauna, imobilele scoase la licitaţie pot avea preţuri semnificativ mai mici decât cele de pe piaţa liberă. Dacă dispui de un buget redus pentru cumpărarea unei case,...

citește mai departe
Insolvenţa, salvarea proiectelor imobiliare cu probleme? Cât reuşesc să recupereze creditorii

Pentru recuperarea unei ponderi cât mai mari din datorii, este foarte important ca procedura de reorganizare să fie declanşată în timp util. În momentul de faţă, apreciază reprezentanţii Casei...

citește mai departe
Băncile au mii de locuinţe pe care le ţin „ascunse”. 2013, anul avalanşei de executări silite?

Se apropie momentul în care instituţiile finanţatoare vor fi nevoite să-şi scoată pe piaţă activele neperformante. De cel puţin doi ani încoace diferiţi actori din piaţa imobiliară vorbesc despre...

citește mai departe