Te-ai hotarat sa cumperi o locuinta pentru tine si familia ta. Te-ai intrebat, ce locuinta iti permiti de fapt? Fie ca apelezi la un credit, fie ca dispui de resursele financiare necesare achizitionarii unei locuinte, trebuie sa-ti faci bine calculele pentru viitor. Nu-ti spunem sa cauti chilipiruri de pe piata, pentru ca, poate, nu le vei gasi niciodata. Te sfatuim insa sa iei in calcul faptul ca o locuinta inseamna o investitie pe viata, iar planurile tale trebuie sa acopere o perioada destul de lunga, de zeci de ani.
Asa cum am aratat mai sus, exista doua tipuri de cumparatori. Daca ai strans deja suma necesara achizitiei, te afli in situatia cea mai fericita. Asta nu te scuteste insa de stresul cumpararii, pentru ca va trebui sa faci cea mai buna alegere si, eventual, poate chiar sa pastrezi cativa bani si pentru amenajari. Sfatul nostru este sa studiezi bine ofertele, sa vezi care oferta se potriveste cel mai bine tie si familiei tale. Vrei un apartament mai spatios incadrandu-te in bugetul tau? Cauta-l in cartierele de la marginea orasului! Vrei un apartament intr-o zona mai buna? Renunta la confortul la care te gandeai. Oricum va veti simti bine si veti avea spatiu suficient si intr-un apartament mai mic. Vei locui astfel in cartierul visat, aproape de magazine, aproape de cinema, aproape de stadionul echipei de fotbal preferate.
Atunci cand ai banii pregatiti te bucuri de o oarecare siguranta si s-ar putea sa te lasi influentat de latura emotionala. Iti amintesti articolul in care ti-am spus ca emotiile si logica ar trebui sa echilibreze balanta deciziei? Gresia din baie, tabloul din dormitor sau plasma din living, nu ar trebui sa te faca sa te decizi mai repede. Oricum iti vei personaliza mai devreme sau mai tarziu apartamentul, il vei finisa si mobila asa cum doresti!
Daca apelezi la un credit ipotecar situatia ta este putin mai complicata, insa nu fara o rezolvare fericita. Apeleaza la serviciile unui consultant financiar. Acesta iti va comunica, dupa ce va analiza veniturile pe care le obtii, suma maxima pe care o poti imprumuta. Astfel stii de unde sa pornesti cautarile. Iti recomandam sa nu incepi de la limita de sus a sumei pe care o poti obtine. Sfatul nostru este sa achizitionezi initial o locuinta mai mica, iar durata creditului sa fie mai mica. Nimeni nu se simte confortabil stiind ca 30 de ani va avea de platit rate la banca. Un credit pe 10 ani pentru o locuinta mai mica, suna mai incurajarator. Oricand o poti vinde apoi si cu un nou credit pe termen scurt sa mai adaugi o camera confortului tau personal! Vei fragmenta in acest mod, riscul la care te expui. Tu ce parere ai?
Succes!
Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.
dan loha
la banii astia nu iti permiti de fapt nici o locuinta
cand or fi preturile pe jumate de cat sunt incepem sa ne gandim sa facem un imprumut