Iluminatul de tip decorativ

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco
Publicat pe: 4 Iunie 2009, Ultima actualizare: 04 Iunie 2009

Iluminatul modern se împarte în 4 categorii: iluminatul general, specific, iluminatul de punere în valoare şi iluminatul utilitar. Dintre acestea 4, ne vom opri atenţia asupra iluminatullui de punere în valoare sau, mai simplu, iluminatul decorativ.

Pentru acesta se utilizează surse specifice de lumina. Dumneavoastră urmând a alege: formă, culoarea şi poziţia sursei de lumina. Că şi regulă generală, care se aplică în oricare dintre cele 4 tipuri de iluminat trebuie să ştiţi că sursă de lumina trebuie să fie în deplin acord cu dimensiunea şi destinaţia spaţiului iluminat, cu stilul de viaţă şi nu în ultimul rând cu criteriile estetice.

Atunci când alegeţi iluminatul de tip decorativ trebuie să luaţi în calcul 3 elemente esenţiale: dorinţele dumneavoastră, necesităţile şi posibilităţile.
Primul pas este o analiză atentă a nevoilor tuturor ocupanţilor casei, precum şi a destinaţiilor precise pentru fiecare spaţiu în parte.

Ca să nu daţi greş
Un lucru foarte important atunci când vă alegeţi sursele şi locurile pentru iluminatul decorativ îl reprezintă respectarea principiului general al echilibrului: aşa veţi avea efecte apreciabile garantate şi veţi îndepărta riscul oricăror excese.

Ce tehnică să folosiţi
Tehnica cea mai des utilizată este iluminarea surprinzătoare a unui obiect sau a unei zone din cameră. Ea trebuie să ţină seamă de oră la care aprindeţi lumina, impactul unor eventuale surse de lumina naturală şi de valoarea şi întrebuinţarea obiectului sau a zonei respective.
În final nu uitaţi că instalaţia de iluminat artificial este totuşi o componenţa destul de scumpă în totalul investiţiei pentru decoraţiunile de interior, dar pe care o puteţi schimba mai uşor şi mai des decât restul mobilei.

Părerile cititorilor
  • imobiliare ploiesti

    Cel mai mult ar trebui sa ne bazam pe lumina naturala, este mult mai sanatoasa.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe