Înainte de toate trebuie să lămurim ce înţelegem prin pop. Pop vine de la “popular culture” şi este un termen caracteristic în primul rând Americii, acolo fiind şi locul în care a luat naştere. Pe scurt este un tip de cultură ce se vrea a fi accesibil tuturor oamenilor. Imaginea iconică a culturii populare este artistul Andy Warhol care prin artă să a reuşit să se impună pe scenă internaţională.
Cunsumerismul devine astfel o consecinţă a culturii populare
Dacă stai să te uiţi la cel mult două-trei fotografii ale lui Andy Warhol îţi vei face imediat o idee despre cum poate arată un living decorat în stil pop: colorat, motive florale sau geometrice din plin, culori ţări, contrastante.
De unde începi?
Asociază motive diferite: flori cu dungi. Atenţie însă, unele obiecte trebuie să fie simple, dar culoare lor să se regăsească la celelalte piese de mobilier. Dacă alegi toate obiectele imprimate rişti ca spaţiul decorat să fie prea încărcat.
Cum alegi culorile
În principu un decor pop înseamnă culori vesele, ţări, care să fie în contrast. În primul rând trebuie să alegi trei sau patru culori: una dintre ele trebuie să fie cea care domină. Nu alege mai multe pentru că s-ar putea să dai greş cu tot decorul. Culoarea dominantă este bine să fie una caldă: roşu, crem, roz, oranj. Apoi, alege şi o a două culoare tot predominantă, iar a treia trebuie să dea contrast. Este potrivit să alegi o culoare rece care să le scoată în evidenţa pe celelalte două calde, dar să nu depăşească ponderea culorii pe care deja ai ales-o predominantă.
Dungi şi flori împreună
Alternează mai multe tipuri de dungi: late, înguste, verticale. La fel poţi jongla şi cu florile.
Diversitatea lor va anima şi înveseli livingul tău
Elementele de mobilier, accesoriile, decoraţiunile trebuie să alcătuiască o compoziţie, de aceea decorarea este un exerciţiu de creativitatea.
imobiliare ploiesti
Cam greu de realizat, dar arata bine.
elena
Super dragut si rafinat…ma intreb oare ce suprafata are intreaga casa…