5 motive pentru care o locuinta deja locuita este o afacere mai buna decat una noua!

scris de Leonard M. in categoria Cumpărători
Publicat pe: 12 Aprilie 2012, Ultima actualizare: 22 Aprilie 2013

In general, oamenii prefera lucrurile noi. De la cele mai scumpe pana la cele mai ieftine achizitii, afinitatea pentru nou e in natura umana. O locuinta noua, ridicata conform ideilor noastre, o masina noua, cu vopseaua proaspata si cu scaunele de piele lustruite, o mobila noua, mirosind a padure, sau chiar ziarul de dimineata, cu paginile neindoite.

Exista totusi cateva avantaje pe care le are o casa deja locuita, scoasa la vanzare si, datorita carora, poate lua fata concurentei “tinere”. De aceea, noi va recomandam sa luati in calcul si aceasta varianta cand va hotarati sa iesiti “la cumparaturi”.

1. Puteti obtine mai multe avantaje pentru bani mai putini. Este drept, in momentul de fata, preturile locuintelor vechi si noi sunt sensibil egale. Folositi acest lucru in avanatajul vostru si negociati. Daca in cazul locuintelor noi, dezvoltatorul este cel care vinde, motivatia sa fiind de a face profit, altfel stau lucrurile pentru locuintele vechi. De cele mai multe ori exista motivatii puternice pentru care proprietarul vinde(sau mai degraba, este nevoit sa vanda). Iar acest lucru este un avantaj pentru voi.

2. Cumperi ceea ce vezi. Blocul este ridicat, finalizat, locuit. De asemenea te poti inspira din experienta de locuit a viitorilor fosti proprietari. Cum au utilizat ei spatiul? Ce plusuri au adus si ce poti face tu pentru un confort superior?

3. Sunt putine sanse sa se dezvolte alte santiere in zona. Cartierul este deja bine conturat si poti astfel sa-ti faci planuri pe termen lung.

4. Casa care a mai fost locuita, are un istoric. Poti sti de la bun inceput care iti sunt vecinii. Nu va doriti chefuri seara de seara sau scandaluri la cativa metri de voi! De asemenea poti afla daca au fost probleme cu izolatia sau restante la cheltuielile de intretinere.

5. Desi, in cele mai multe situatii, locuintele noi sunt construite din materiale superioare, exista din pacate constructori care fac rabat la calitate. Astfel pot aparea probleme in ceea ce priveste izolatia fonica, instalatiile de apa sau amenajarea spatiului din fata blocului.

Despre autor: Blitz Imobiliare -Agentie Imobiliara din Cluj, va ofera o gama variata de oferte imobiliare, spatii comerciale, terenuri de vanzare, case de inchiriat, case de vanzare cluj, apartamente de vanzare, etc.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
nZEB între marketing și realitate. Ce trebuie să știi când cumperi o locuință nouă? – VIDEO

Dacă îți cauți în această perioadă o locuință, atunci ai auzit cu siguranță de nZEB. Dar ce înseamnă de fapt acest standard și cât de important este pentru tine...

citește mai departe
Alegerea locuinței doar pe baza prețului poate avea efecte adverse! Cum alegi corect și ce documente ceri dezvoltatorului?

Cumpărătorii trebuie să ia în considerare șase criterii în alegerea locuinței potrivite, în special atunci când se gândesc să facă o achiziție într-un proiect aflat la stadiul de plan....

citește mai departe
10 tendințe pe piața rezidențială – RAPORT Imobiliare.ro

Piața rezidențială din România a fost marcată, în ultima perioadă, de o serie de tendințe care și-au pus amprenta asupra evoluției sale. Putem observa, astfel, un interes în creștere...

citește mai departe
Oferta limitată de locuințe noi, principalul obstacol pe piața din Iași. Aceste zone au cel mai mare potențial pentru dezvoltări imobiliare

Încetinirea ritmului de dezvoltare pe segmentul rezidențial nou a dus la apariția unui dezechilibru pe piața imobiliară din Iași, acesta fiind și cel mai important obstacol identificat pe plan...

citește mai departe
32.000 de locuințe finalizate, în șase luni, în România

În primele șase luni ale acestui an au fost date în folosință, la nivel național, 32.077 de locuințe, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Cele mai multe...

citește mai departe