Ai incercat orice strategie, ai investit in publicitate mai mult decat erai dispus sa o faci initial, ai scazut si pretul iar locuinta ta a ramas…a ta. Nu se vinde! Esti la capatul rabdarii. Mai exista oare vreo speranta?
Situatia este cu atat mai dramatica cu cat, se stie, o proprietate care este prezenta prea mult timp pe piata fara sa se vanda va avea si mai mari dificultati in viitor pentru ca renumele pe care si-l va crea va fi unul negativ. “De ce nu s-a vandut casa aceasta pana acum? Ce probleme are”, se vor intreba cumparatorii.
Hai sa identificam care sunt principalele motive pentru care nu reusesti sa vinzi!
1. Pretul prea mare. Ai scazut pretul, stim, dar este posibil ca alte proprietati similare cu a ta din aceeasi zona sa fie listate la un pret mai bun. Fii rational nu emotional. Vanzarea locuintei este o afacere si in afaceri banii primeaza nu sentimentele. Este greu sa te desparti de locul in care ai trait atatea momente frumoase, este de inteles, insa riscul supra-aprecierii este prea mare pentru o piata imobiliara atat de sensibila la pret.
2. Starea proprietatii tale. Daca locuinta ta arata ca dupa bombardament si pentru a deveni locuibila sunt necesare investitii mari sunt slabe sanse sa reusesti sa vinzi chiar daca, sa presupunem, pretul locuintei tale este mult sub nivelul pietei. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care locuinta ta este “prea finisata si utilata”. Nimeni nu este dispus sa plateasca in plus pentru imbunatatiri pe care nu si le doreste in propria casa.
3. Vecinatati. Dusmanii pot veni de acolo de unde te astepti mai putin. Locuinta ta poate fi perfecta dar, daca de exemplu este situata pe o artera foarte circulata si zgomotoasa vei avea mari probleme cu vanzarea ei. La fel se va intampla daca mijloacele de transport in comun sunt la distante considerabile, sau lipsesc cu desavarsire. Alti dusmani pot fi linii de inalta tensiune, alunecari de teren, zone inundabile, santiere abandonate, intr-un cuvant-pericole, in special pentru copii.
4. Publicitatea neadecvata. Anunturile de vanzare redactate gresit sau care nu sunt conforme cu realitatea vor alunga cumparatorii. De asemenea, fotografiile ce surprind interioare nefericite se vor pune in calea vanzarii ca niste bariere: pereti cu igrasie, tevi ruginite si dezvelite, dezordine, mizerie, haine aruncate, etc.
5. Alegerea unui reprezentant nepotrivit. Un agent imobiliar ales pe alte criterii decat cele de competenta mai mult te va incurca decat te va ajuta sa vinzi. Alege cel mai bun agent imobiliar cu care sa lucrezi la fel cum alegi cel mai bun medic pentru familia ta si nu ai cum sa dai gres.
Succes!
Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu