3 (posibile) probleme ale oricărei case – și cum să le tratezi!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 30 Martie 2017, Ultima actualizare: 31 Martie 2017

Cu aceste provocări te poți confrunta indiferent că stai într-un bloc nou sau într-unul vechi.

Atât unitățile locative proaspăt finalizate, cât și cele vechi pot întâmpina o serie de probleme în măsură să afecteze calitatea vieții locatarilor. Eventualele situații de acest tip pot fi ușor combătute, prin intermediul unor pași simpli, notează însă reprezentanții Life Art Distribuție, companie specializată în soluții de tratare a aerului interior.

3 probleme ale oricarei case

Iată cum:

1. Umiditatea crescută:

Una dintre cele mai comune provocări întâmpinate de cei care se mută într-o locuință proaspăt finalizată este reprezentată de nivelul crescut de umiditate din primii ani de folosire a imobilului. Dată fiind cantitatea mare de apă folosită în procesul de construcție, o clădire nouă are nevoie, în mod normal, de aproximativ doi până la cinci ani pentru a se usca într-un mod corespunzător. Or, îndeplinirea acestei cerințe în mod natural este aproape imposibilă într-o piață imobiliară efervescentă, caracterizată de o cerere robustă, în care cumpărătorii vor să se mute cât mai repede în casa cea nouă, iar respectarea termenilor de livrare este, în mod firesc, foarte importantă pentru dezvoltatori.

Chiar dacă din motive diferite, condensul este o problemă reală și în rândul multor proprietari de apartamente vechi. „Umiditatea în exces poate conduce la apariția igrasiei sau mucegaiului pe anumite zone de pe pereți sau chiar pe piesele de mobilier. Mulți proprietari aleg ca soluție aerisirea intensă a camerelor, activitate care duce însă la facturi mai mari la utilități”, explică reprezentanții Life Art.

În contextul în care există deja companii de construcții care folosesc echipamente profesioniste de uscare a construcțiilor noi, este important de precizat că asemenea soluții sunt accesibile și clienților finali, în caz de nevoie. Potrivit reprezentanților Life Art, umiditatea în exces poate fi eliminată rapid, într-un interval de aproximativ 3-5 zile, cu ajutorul unor aparate specifice. Costurile unei astfel de acțiuni încep de la circa 65 euro (preț calculat pentru trei zile de închiriere a unui dezumidificator și a unui ventilator, pentru măsurătoare și transport inclus) și cresc în funcție de suprafața locuinței și numărul de zile necesare.

2. Toxine și microorganisme:

Calitatea aerului dintr-o locuință este foarte importantă pentru sănătatea locatarilor, în special pentru cea a persoanelor mai expuse la boli, precum bătrânii sau copiii. Aceasta poate fi însă afectată de o serie de factori, începând cu soluțiile de termoizolare folosite și terminând cu vaporii eliminați de vopseaua proaspăt aplicată. Locuințele bine izolate termic și, în special, cele care au utilizat soluții specifice clădirilor pasive pot întâmpina dificultăți în circulația aerului și autoreglarea nivelului de umiditate. Alte materiale de izolare, în special cele aplicate la interior, pot usca aerul din camere.

Pentru asemenea situații, Life Art recomandă utilizarea unor purificatoare de aer care distrug peste 99% din microorganismele din încăperi. Cei care doresc în același timp să regleze și nivelul de umiditate pot apela la produse de umidificare care au inclusă și funcția de purificare a aerului.

3. Mirosurile neplăcute:

O altă problemă frecventă în rândul proprietarilor de apartamente este cea a mirosurilor neplăcute, a căror circulație poate fi favorizată de tipul de compartimentare – în condițiile în care multe locuințe noi (dar nu numai) au bucătării deschise sau băi fără ferestre, în care aerul este eliminat cu ajutorul unor ventilatoare. „Aceste soluții nu sunt cele mai eficiente și mulți clienți din blocurile noi se plâng de mirosul de țigară sau de mâncare venit de la vecinii de pe aceeași coloană. În plus, în bucătării, prin procesul de gătire se elimină și o cantitate importantă de monoxid de carbon”, explică oficialii Life Art. În astfel de situații, un purificator de aer pe baza unei tehnologii de tratare a aerului la temperaturi înalte poate fi o soluție potrivită – acesta prezintă avantajul că nu necesită costuri de întreținere pe termen lung, întrucât nu are filtre care să fie schimbate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Previziunile specialiștilor: Cum îi vor influența concret pe cumpărători, dar și pe jucătorii din imobiliare, noile măsuri propuse pentru asigurarea sustenabilității financiare a României?

Noi măsuri care ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, și implicit asupra celor aflați în căutarea unei locuințe, sunt așteptate să intre în vigoare din 2024....

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul Parcului20, din nordul Bucureștiului: 485 de apartamente noi, cu sisteme smart home integrate. Eficiența energetică e o realitate! (P)

Prima fază a proiectului este deja finalizată – și locuită de proprietari –, iar cea de-a doua se află în proces de construcție; cele două sunt contractate în proporție...

citește mai departe
Estoria City, o investiție 100% românească în estul Capitalei: 1.200 de apartamente, plus birouri și spații comerciale

Proiectele mixte, care includ facilități complementare componentei rezidențiale, inclusiv spații verzi și de relaxare, devin tot mai populare pe piața imobiliară românească. Compania imobiliară Imoteca a anunțat că ansamblul...

citește mai departe