Stim, pare un truism. Sa cumperi o locuinta la cel mai mic pret este visul oricarui cumparator. Insa exista si un dezavantaj pe care foarte multi cumparatori nu-l iau deloc in considerare atunci cand achizitioneaza o locuinta.
Regula spune ca, atunci cand iti cumperi o casa, ea trebuie sa corespunda nevoilor familiei tale si trebuie sa fie cel mult la pretul pietei. Greseala majora este faptul ca majoritatea cumparatorilor nu se gandesc la revanzarea locuintei in viitor.
Intrebari gen : “oare fac o afacere buna?” sau “oare cat as putea obtine pe aceasta proprietate peste 10-20 de ani?”, n-ar trebui sa lipseasca din procesul de decizie. Cu atat mai mult, daca ne gandim ca majoritatea creditelor ipotecare au perioade de derulare chiar de pana la 30 de ani. Te-ai intrebat, cumparatorule, cat va valora proprietatea achizitionata de tine acum, peste 30 de ani?
Vanatoarea de locuinte ieftine nu este un lucru rau, insa trebuie sa fii atent la toate detaliile, pentru a nu avea surprize. In acest sens, iti prezentam 3 cazuri in care poti dormi linistit in perioada urmatoare, pentru ca nimic nu-ti poate tulbura somnul din aceasta directie.
1. Daca nu vei parasi niciodata locuinta achizitionata atunci nu ai niciun fel de probleme. Iti cumperi o locuinta pe viata, planurile tale si ale familiei sunt bine conturate, iti plac zona, vecinii, facilitatile. Esti un cumparator “specializat”, astepti oferta cea mai buna si actionezi imediat.
2. Daca iti asumi faptul ca oferta achizitionata are o problema, iar pretul scazut reflecta acea problema. Fie ca este vorba de un cartier mai slab cotat, o zona mai aglomerata sau galagioasa, fie sunt probleme tehnice ale locuintei sau blocului, tu cunosti toate aceste aspecte si cu toate asta accepti aceste dezavantaje.
3. Daca iei in calcul la revanzarea locuintei tale in viitor, un discount la fel de generos. Exista zone care in urmatorii ani se vor dezvolta mai mult decat cea in care este pozitionata locuinta ta. Este evident ca acest lucru se va reflecta in preturile de vanzare ale locuintelor.
Atunci cand achizitionezi o locuinta nu trebuie sa omiteti aceste aspecte. Mai ales ca acum ai posibilitatea sa vezi care este echilibrul de forte intre anumite zone, intre nou si vechi, intre etaje intermediare si cele superioare, lucru de care nu te puteai bucura in perioada de boom imobiliar.
Succes!
Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.