Executorii bancari vor scoate la licitatie in luna ianuarie 260 de case si terenuri, potrivit datelor de pe site-urile bancilor care publica astfel de anunturi si de pe site-urile specializate.
Raiffeisen Bank este unul dintre jucatorii cu cele mai multe anunturi pe site.
Astfel, in acest moment sunt afisate pe site-ul bancii peste 60 de anunturi cu imobile pentru vanzarea carora vor fi organizate licitatii in ianuarie si noua anunturi pentru luna februarie.
“Modificarea survenita la Codul de procedura privind incuviintarea executarii de catre instanta creeaza mari dificultati, deoarece sunt instante care solutioneaza si comunica incheierea de incuviintare chiar si dupa patru luni si drept urmare se ajunge ca primul termen de vanzare sa se produca la sapte-opt luni de la data initierii procedurii”, comenteaza pentru cotidianul Ziarul Financiar Ilie Dinu, managerul departamentului Corpul Executorilor Bancari in cadrul Raiffeisen Bank.
El sustine ca in conditiile actuale de piata banca nu reuseste sa recupereze integral creantele prin vanzarea bunurilor detinute in garantie, situatie in care ajunge sa urmareasca si alte bunuri din patrimoniul debitorului, potrivit cotidianului citat.
Articol preluat de pe bloombiz.ro
claudia
mai DMSS cum poti sa zici ca aceste licitati ar tebui descurajate cand an toata lumea se procedeaza asa ce vrei sa ne antoarcem la tablita de lemn si carbune pentru ce sa inventat calculatorul pentru o mai buna comunicare si mai multa informatie cat despre procedurile juridice ex.executare suilita peste tot e la fel nu e rom .chiar sat fata caini ti se zice clar ai semnat un contract nu lai respectat suporti consecintele nu conteaza circumstantele
RADU LAVINIA MIOARA
buna ziua caut casa sa cumpar langa brasov ,bani jos.
RELI NEDELEA
casa vila locuibila militari d.taberei ghencea sau prelungirea ghencea
RELI NEDELEA
max 75euro
RELI NEDELEA
CAUT CASA VILA MAX75 Bani pe loc
DMSS
Licitatiile astea ar trebui descurajate. Sper ca legea falimentului personal sa fie publicata vara asta in MO. (am inteles ca a trecut de senat deja).
Datornicul sa plateasca, dar sa fie ajutat, sa i se intocmeasca un plan de redresare, etc. Nu sa fie aruncat in strada pt ca, criza i-a injumatatit salariul sau mai rau, l-a lasat somer.
Plus ca, atata timp cat in Romania nu exista o legislatie coerenta, abuzurile sunt la ele acasa la capitolul executari silite. Bineinteles, Romania e singura tara din UE care nu are reglementari privind protectia debitorului aflat in incapacitate de plata