250 de euro, chiria maximă pe care şi-o permit majoritatea locuitorilor Capitalei. Ce poţi găsi cu aceşti bani

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 12 Septembrie 2011, Ultima actualizare: 12 Septembrie 2011

Deşi proprietarii şi-au diminuat semnificativ pretenţiile în perioada de criză, acestea rămân totuşi mai ridicate decât puterea financiară a chiriaşilor.

După trei ani de recesiune, buzunarele românilor s-au subţiat considerabil când vine vorba de închirierea unei locuinţe. Astfel, dacă în 2008 nu te puteai apropia de un apartament cu două camere în Capitală fără cel puţin 300-350 de euro, cei care vor să locuiască azi în Bucureşti nu-şi mai permit astăzi nici măcar acest buget minim. Potrivit datelor www.imobiliare.ro, în această toamnă, aproximativ 58% dintre cei care doresc să închirieze o locuinţă au la dispoziţie un buget maxim de 250 de euro (11,93% vor o locuinţă cu maximum 150 de euro, în vreme ce alţi 44,46% se înscriu în palierul de preţ 150-250 de euro pe lună). Pe de altă parte, 34,16% dintre căutătorii de chirii s-ar încadra într-o sumă de 250-400 de euro, 5,16% au un buget cuprinse de 400-600 de euro, în vreme ce 1,73% ar dispune de 600-900 de euro lunar.

Chirii cu 40% mai mici
Spre deosebire de cerere, oferta de pe piaţa închirierilor nu s-a adaptat atât de rapid la schimbările economice. Astfel, deşi chiriile pe segmentul rezidenţial bucureştean au scăzut cu circa 40% din martie 2008 până în vara acestui an, acestea se situează încă peste puterea financiară a multora dintre locuitorii Capitalei. Aşa se face că, potrivit ofertelor listate pe portal, cele mai multe dintre ofertele de închiriere cu un preţ maxim cerut de 250 de euro pe lună sunt garsoniere, anunţurile de apartamente cu două camere fiind mult mai rare. www.imobiliare.ro îţi prezintă mai jos o selecţie a câtorva oferte ce se încadrează în această marjă de preţ:

Ofertele de până la 200 de euro, rarisime
160 de euro este bugetul minim pentru închirierea unei garsoniere confort 1 în Capitală. Acesta este preţul cerut pentru o locuinţă de 31 de metri pătraţi în zona Titan, în apropiere de staţia de metrou Costin Georgian. Locuinţa este situată într-un bloc construit în 1978, este semidecomandată, renovată, dar nemobilată şi neutilată.

180 de euro costă un apartament cu o cameră în Drumul Taberei, cu o suprafaţă de 38 de metri pătraţi. Locuinţa este complet mobilată şi utilată.

Cele mai multe garsoniere de închiriat au însă un preţ cerut de 200 de euro sau chiar mai mult. Astfel, o locuinţă mobilată şi utilată, cu o suprafaţă utilă de 32 de metri pătraţi, poate fi închiriată cu 200 de euro în zona Piaţa Muncii. Cu aceeaşi sumă pot fi găsite oferte şi în cartiere precum Titan, Dristor sau Drumul Taberei. În aceleaşi zone însă, apartamentele cu o cameră ajung şi la 230-250 de euro.

Două camere la preţ de garsonieră
Cu preţuri similare cu ale garsonierelor pot fi închiriate şi apartamente cu două camere. Astfel, o locuinţă confort 1, cu o suprafaţă de 54 de metri pătraţi, situată în zona Baicului-Pantelimon, costă 210 euro pe lună. Imobilul este complet renovat şi parţial mobilat şi utilat.

220 de euro este preţul cerut pentru un apartament cu două camere în Drumul Taberei. Acesta are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi şi este complet mobilat şi utilat.

La preţul de 250 de euro pe lună pot fi găsite ceva mai multe oferte de apartamente cu două camere, însă tot garsonierele rămân majoritare. Cu acest buget poţi închiria un apartament spaţios (50-58 de metri pătraţi), complet mobilat şi utilat, în zone precum Nicolae Grigorescu sau Titan.

250 de euro este preţul cerut şi pentru un apartament nou, într-un bloc cu trei etaje construit în 2010, în zona Prelungirea Ghencea. Acesta are o suprafaţă de 62 de metri pătraţi, are parchet, gresie, faianţă şi centrală proprie, dar este nemobilat.

Vezi mai multe apartamente de închiriat cu maximum 250 de euro.

Părerile cititorilor
11 păreri
  • Iulian

    @Mircea …Gogu dezinformeaza normal , e interesul lui ca proprietar , sunt sigur ca stie mai bine ca toata lumea 🙂 . Mircea in jur de 200 de euro primesti acolo , maxim 220E . Cu 250 E – 300 E daca ceri ramai 1 an cu el neinchiriat , oamenii care vor garsoniera dau maxim200E-220E , mai ales in zona aia.
    @Gogu Cum il trimiti tu la hostel asa poate sa te trimita si el sa ramai cu apartamentul neinchiriat si sa pierzi si acei 200E care ar veni.

  • vlad

    se poate rezolva si dureaza cam 6 luni pe cale judecatoreasca .

  • bucurestean

    S-a discutat despre costurile pe care le are un proprietar dar nu si despre riscurile majore care le implica inchirierea. In cazul meu inchiriez de mai mult timp un apartamente de 3 camere si pana acum nu avut am probleme cu chiriasii anteriori referitor la cu respectarea contractului, inclusiv cu platile efectuate.
    Ultimul chirias, caruia tocmai i s-a terminat contractul de inchiriere ( a fost pe 1 an), care a refuzat sa plateasca conform contractului, cu restante de 5000 Lei pana acum, in plus restante la intretinere, refuza sa plece si sa mai plateasca, pretinzand ca conform legii nu este obligat sa plece decat prin hotarare judecatoareasca. Am contactat telefonic politia de sector, i-am comunicat aceasta stare de fapt (pentru mine este o ocupare ilegala a unei locuinte, flagrant contrara vointei proprietarului), si am cerut sa intervina pentru a ma ajuta la evacuarea individului, dar mi s-a raspuns ca acesta nu poate evacuat decat prin hotarare judecatoreasa, chiar daca i s-a terminat contractul.
    Ati mai intalnit un caz asemanator? Mie mi se pare ceva absurd si mare bataie de joc la adresa dreptului de proprietate …

  • vlad

    Am un aoartament de 2 camere 46Mp in zona straja/berceni, complet mobilat , renovat 2011, et. 5/10 .

    intrebare : care ar fi chiria corecta pe care as putea sa o cer in raport cu piata .

    Va multumesc.

  • gogu

    Daca arata asa ok cum o descrii, eu as inchiria-o cu cel putin 250-300 euro! De banii astia poate sa stea la hotel..sau cel mult hostel cca 7-10 zile.

  • gogu

    Mare adevar graiesti…o parte din pretul ridicat este de altfel generat de cheltuielile mari necesare pentru repararea apartamentului in care au stat vasninci chiriasi, care nu au decat pretentii de chiri scazute si conditii de 5 stele. Daca nu le convine preturile la chirii sa se duca la hoteluri, unde platesc 40-50 euro/zi. Iar preturile pe care le vanturati voi acolo sunt la apartamente insalubre, nemobilate prin cine stie ce coclauri, si bineinteles fara contract…adica fara drepturi pt. chiriasi care se pot trezi cu lucruri furate si aruncati in strada oricand ….adica evaziune la greu!

  • Anca

    Si eu am un apart. de 2 camere circulare,loja,termopan,a/c et.5 ultra-ultracentral,vedere parc, il inchiriez numai pt. birouri – cu cat credeti ca ar trebui sa-l inchiriez? Am avut chirias f. bun s-a dus la spatiu mai mare. Prefer sa-l tin gol decat sa-l inchiriez pe nimic…sa mai am si pagube si tot eu sa le suport…

  • gogu

    Un articol care nu isi propune decat sa dea in pretul pproprietarilor, deh, fara tranzacti intermediarii mor de foame.
    In conditiile in care accesul la credite o sa fie tot mai limitat, ia rintretinerea o sa fie tot mai scumpa, prin retragerea subventiilor, batalia o sa fie pe garsoniere si apartamente cu 2 camere.
    Eu am inchiriat ca painea calda un apartament cu 2 camere cu 330 euro/luna asa ca nu mai dezinformati lumea.

  • alfaenspe

    ideea este ca exista propietari care dau spre inchiriere niste locuinte varza, in care nu au investit nimic dar pretind ceva bani – iar eu ca si chirias, care sunt stresat de un program incarcat si care ma trezesc ca peste noapte, propietarul meu ma scoate in strada desi eu am zugravit locuinta iar el mi-a dat doar banii pt “var“ intr-un oras in care folosim doar materiale de marca si de 10 ori mai scumpe de cat ar costa varul, cimentul si ipsosul, nu am timp, nu am cum sa gasesc ceea ce imi permit cu adevarat… e dificil sa gasesti ceea ce iti permiti pt ca in anumite momente nu poti sta cu mobila si un munte de lucruri in strada …
    Mai departe lucrurile vor evolua spre …involutie, iar propietarii vor fi tot mai feroce… am tot mai mult impresia ca banul transforma pe unii in monstri.

  • adi

    Lumea trebuie sa înţeleagă ca nu toti banii pe care ii incaseaza un proprietar
    Ii intra in buzunar si gata. Eu de exemplu, plătesc im pozit pe chirie cat o chirie pe luna, fond rulment, impozit pe casa + eventuale cheltuieli cu renovare dupa ce chiriasul pleaca pentru ca atunci cand vine altul face mutre: ca nu e proaspăt zugrăvit proaspăt ,ca nu e termopan ,ca aia,ca ailalta. Ma rog ,nu e prost cine cere ci cine da. Ei vin, fumează in casa si strica peretii, unii mai au si animale care vin de afara si si se scutura pe toti peretii din casa si ei vor ieftin, comfort 1,metrou si pe dracu in patru. Din punctul mu de vedete toti cei care dau garsoniere comfort 1 indiferent de zona sub 200 de euro sunt proşti sau evazionisti. Punct.

  • mircea

    am o garsoniera in zona iancului str.magura vulturilor la parter intrun bloc de garsoniere si are 35 mp parchet a/c si termopan la balcon.imi puteti spune cu cit asi putea sa o inchiriez.multumesc

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Capitala prețurilor în creștere. Cartierele cu cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente noi din București – GRAFICE

Nu există în București nicio zonă în care prețurile solicitate pentru apartamentele noi scoase la vânzare să fie în scădere comparativ cu cele înregistrate în prima jumătate a anului...

citește mai departe
Pipera, un El Dorado imobiliar al Capitalei. Explozie de apartamente noi în ultimii cinci ani și prețuri tot mai scumpe – GRAFICE

Ultimii cinci ani au fost extraordinari pentru acest cartier din nordul orașului care a atras atenția multor dezvoltatori și investitori. Oferta a crescut în acest timp spectaculos și a...

citește mai departe
Ce investiții facem în 2022? (P)

Pentru a face o investiție imobiliară de succes, există câteva aspecte de care trebuie să țină cont un potențial cumpărător – dincolo de preferințele personale. În 2022, imobiliarele rămân,...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul multifuncțional HILS Pallady Apartments este contractat în proporție de 65%

Dezvoltatorul estimează că proiectul, ce cuprinde un total de peste 1.900 de unități locative, va fi vândut integral înainte de finalizarea lucrărilor de construcție. Dezvoltatorul imobiliar HILS, având ca...

citește mai departe