Acum proprietar de agenție, consultantul imobiliar și-a început activitatea în domeniu în urmă cu peste două decenii, la vârsta de 16 ani.
Anul trecut a fost marcat, inclusiv în imobiliare, de dificultățile create de epidemia de Covid-19. Cu toate acestea, Cristian Angheloiu, consultant în cadrul rețelei de francize RE/MAX România, a tranzacționat proprietăți imobiliare în valoare de peste opt milioane de euro în 2020. Acest rezultat l-a poziționat în RE/MAX Chairman’s Club, clasamentul internațional al celor mai performanți agenți ai rețelei, fiind primul consultant din România care a ajuns aici.
În prezent Broker/Owner al biroului RE/MAX Top Estate Team din București, românul a început să activeze în domeniul imobiliar în urmă cu peste două decenii. Angheloiu este primul agent din estul Europei care intră în top 100 mondial, el înregistrând cele mai bune rezultate și la nivelul pieței locale. Pe segmentul Comercial, românul se află în Top 20 agenți RE/MAX la nivel global (exceptând Canada și SUA), și, respectiv, pe locul 80 din Top 100 la nivel mondial (incluzând Canada și SUA).
„În 1997 am pășit pentru prima oară într-o agenție imobiliară, plin de entuziasm și de efervescența celor 16 ani. Este foarte important să îți descoperi devreme vocația, iar eu mă consider norocos pentru că am avut curajul și nevoia financiară la o vârstă atât de fragedă. Am cumulat 23 de ani în acest domeniu și afirm cu tărie că implicarea emoțională, perseverența, dedicarea, corectitudinea și eficiența sunt impetuos necesare pentru obținerea succesului, dar nu îl garantează.”
Cristian Angheloiu, Broker/Owner RE/MAX Top Estate Team
Trei tranzacții de peste un milion de euro
Potrivit reprezentantului RE/MAX, deși a avut rezultate foarte bune în decursul anului trecut, 2020 nu a fost cel mai productiv din punct de vedere profesional de când activează în domeniu, chiar dacă a fost mai bun decât 2019 – în ciuda restricțiilor impuse în contextul Covid-19. Astfel, din cele 14 tranzacții încheiate de acesta în calitate de consultant imobiliar, trei au avut valori de peste un milion de euro – este vorba despre două soluții de relocare (pentru activități office și, respectiv, de producție) și o investiție de capital.
Pentru anul 2021, Cristian Angheloiu își propune o relaționare mai strânsă cu RE/MAX la nivel internațional, pentru atragerea capitalului investițional în România, precum și dezvoltarea biroului RE/MAX Top Estate Team, care a depășit în prezent 30 de agenți imobiliari. Patru consultanți imobiliari din cadrul echipei sale au încheiat 2020 în Top 10 RE/MAX România, iar pentru anul acesta vizează depășirea acestei performanțe.
Pariu pe creștere a businessului în 2021
Rețeaua RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de anul precedent. Totodată, compania a intermediat peste 5.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat peste 200 milioane de euro. Pentru anul curent, RE/MAX România își propune o creștere de circa 30% atât a numărului de tranzacții, cât și a comisioanelor înregistrate.
„Anul 2020 a fost unul cu multe provocări în imobiliare, dar am văzut și multe oportunități. La fel ca toată lumea, și noi am resimțit efectele pandemiei, însă am căutat oportunitatea. Astfel, ne-am reorganizat activitatea, orientându-ne mai mult spre online, și am investit mai mult în digitalizare, educație și customer experience, segmente pe care dorim să le dezvoltăm și în anul curent. Privind retrospectiv, putem afirma că nevoia de adaptare la schimbare ne-a impulsionat să evoluăm accelerat. Deși am pierdut 10% față de estimările inițiale, am reușit să obținem o creștere de peste 30% la cei mai importanți indicatori, iar pentru 2021 estimăm creșteri la același nivel procentual.”
Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România
Interes crescut pentru locuințe mai spațioase
Potrivit datelor centralizate de companie, circa 85% din totalul tranzacțiilor realizate de birourile RE/MAX la nivel național au fost vânzări (segment care a cunoscut o creștere de peste 30% față de anul precedent), restul de 15% reprezentând închirieri. La fel ca în anul precedent, cele mai multe intermedieri (72%) au avut loc pe segmentul rezidențial, cererea pe acest segment fiind alimentată de interesul crescut pentru locuințe cu suprafețe mari și/sau case. Pe de altă parte, terenurile au atras 13% din totalul tranzacțiilor, fiind urmat de segmentele office (4%), industrial (5%) și altele (6%).
Bucureștiul s-a menținut în topul orașelor cu cel mai mare număr de tranzacții înregistrate, fiind urmat de Cluj-Napoca și Brașov. Tot în Capitală au fost intermediate și cele mai valoroase tranzacții din cadrul rețelei în 2020, anume un bloc de locuințe în valoare de 2,5 milioane de euro, un spațiu industrial/office de 1,8 milioane de euro și, respectiv, o vilă de 1,7 milioane de euro.
iulian.acsi
Este un adevarat profesionist. Am avut ocazia sa-mi prezinte o proprietate.