Atenționare ANPC pentru românii care apelează la IFN-ur...
Prevederile Legii nr 243/2024 se aplică atât în cazul creditelor ipote...
Peste 200 de brokeri de credite la nivel național
60.000+ credite obținute de echipa noastră
25 bănci partenere și instituții financiare
Sute de review-uri de la clienți mulțumiți
Broker - 5 ani experiență
(o apreciere)
500 clienți ajutați
Broker - 6 ani experiență
(2 aprecieri)
1.200 clienți ajutați
Broker - 2 ani experiență
(o apreciere)
45 clienți ajutați
Broker - 2 ani experiență
(o apreciere)
120 clienți ajutați
Pe scurt, gradul de îndatorare reprezintă procentul maxim al veniturilor nete lunare pe care îl poți aloca pentru rata lunară a unui credit. Pentru credite ipotecare în lei, acesta nu poate depăși 40%, cu excepția situației în care achiziționezi prima locuință, unde se permite un grad de îndatorare de 45%. În cazul creditelor în valută, gradul maxim de îndatorare scade semnificativ, ajungând la 20%. .
Mai multe detalii puteți citi și aici:
https://www.imobiliare.ro/imoexpert/cum-iei-un-credit-pe-masura-ta-recomandarile-brokerilor-te-ajuta-sa-eviti-supraindatorarea_db/
Scorul FICO, sau scorul Biroului de Credit, este determinat în baza istoricului financiar și comportamentului de plată al unei persoane și reflectă nivelul riscului pe care un împrumutat îl prezintă pentru un creditor.
Băncile iau în considerare scorurile FICO care sunt mai mari de 600, având în vedere că intervalul FICO este cuprins între 500 și 900.
Scorul FICO poate avea impact asupra eligibilității și termenilor acordării unui credit. Efectuarea verificărilor FICO la mai multe bănci sau în mod repetat poate determina o scădere a scorului. Cu ajutorul unui broker de credite, verificările pot fi efectuate fără a afecta scorul.
Da, veniturile provenite din activități independente sunt considerate venituri eligibile.
Cu toate acestea, criteriile pentru aprobarea creditului sunt diferite de la o bancă la alta, iar o diferență semnificativă constă în modul în care este luată în calcul ponderea veniturilor provenite din PFA în evaluarea eligibilității. Există și alte criterii care pot varia în funcție de bancă, cum ar fi vechimea în domeniu, sectorul de activitate și altele. Un broker de credite poate oferi consiliere gratuită, adaptându-se la specificul situației tale.
Majoritatea băncilor solicită o vechime minimă la actualul loc de muncă de 6 luni. Există și situații în care anumite bănci acceptă o vechime de minim 3 luni de zile.
Nu se poate obține un credit ipotecar dacă există întârzieri raportate la Biroul de credit mai mari de 30 de zile în ultimii 5 ani.
Cea mai mare parte a instituțiilor bancare impun ca vârsta maximă la încheierea perioadei de creditare să nu depășească 65 de ani. Cu toate acestea, există câteva bănci care acceptă o limită de vârstă mai înaltă, de până la 70 sau 75 de ani. Durata maximă a unui credit ipotecar, teoretic de 30 sau 35 de ani, poate fi influențată de vârsta pe care o vei avea la finalizarea perioadei de rambursare a creditului.
FOXFORT