Evoluția dobânzilor în 2024 și scenariile pentru 2025:...
Cu o inflație în creștere și incertitudini legate de taxele noi, persp...
Peste 200 de brokeri de credite la nivel național
60.000+ credite obținute de echipa noastră
25 bănci partenere și instituții financiare
Sute de review-uri de la clienți mulțumiți
Peste 11 ani de experiență în finanțare
În cazul unui credit ipotecar cu dobândă fixă, rata lunară a ipotecii va rămâne
aceeași pentru o anumită perioadă (ex. 3 sau 5 ani), în funcție de condițiile de accesare.
La un credit ipotecar cu dobândă variabilă, rata ipotecară se va modifica odată cu
procentul dobânzii, care variază în funcție de indicatorii ROBOR, IRCC sau EURIBOR,
dar și de marja fixă a băncilor. În perioadele economice instabile, cu dobândă de
referință în creștere, un credit ipotecar cu o dobândă fixă poate fi o alegere bună
care ulterior poate fi revizuită, printr-o refinanțare.
Principalele condiții și criterii stabilite de instituțiile financiare pentru accesarea unui credit ipotecar sunt:
Avans-ul minim variază între 5% și 35% în următoarele cazuri și poate varia în funcție de bancă:
Procesul de obținere a unui credit ipotecar poate dura între câteva săptămâni și câteva luni. Factori care influențează perioada de aprobare sunt: complexitatea situației tale financiare, pregătirea documentației, evaluarea proprietății și gradul de încărcare al băncii în perioada respectivă. Ce te poate ajuta în acest proces este să fii decis în legătură cu proprietatea pe care o vei achiziționa și să te asiguri că toate documentele tale sunt în regulă.
Brokerii de credite cunosc procesele și cerințele diferitelor instituții financiare, ceea ce poate ajuta la navigarea mai rapidă a procesului de aplicare și aprobare. De asemenea, relația bună cu instituțiile bancare le permite să navigheze mai ușor prin pașii procesului de aplicare și să faciliteze obținerea unui răspuns mai rapid.
Un credit ipotecar verde este destinat achiziționării sau construirii de locuințe ecologice și eficiente energetic. Aceste locuințe sunt proiectate și construite cu un accent special pe eficiența energetică și sustenabilitatea mediului. Ele folosesc tehnologii, materiale și practici care reduc consumul de energie, emisiile de carbon și impactul asupra mediului.
Creditele ipotecare verzi se diferențiază prin criterii sporite de accesare, dar și dobânzi mult mai mici față de alte tipuri de credit.
Brokerul de credite este comisionat de instituția bancară de la care s-a obținut împrumutul. Costul pentru serviciile un broker financiar - bancar este zero pentru clienți conform legii, prin OUG 52/2016. Munca pe care el o depune salvează efortul, energia și munca angajaților din băncile și IFN-urile din România, de aceea băncile creditează prin brokeri și comisionează brokerii de credite pentru fiecare dosar intermediat.
FOXFORT